márc 31, 2021
3 Views
0 0

Koronavírus: a héten elkezdik beoltani a regisztrált pedagógusokat

Written by

Nem várt sokat a kormány a döntéssel, megadták az engedélyt a tanárok soron kívüli beoltására. Gulyás Gergely részleteket is megosztott: úgy gondolják, 19-én már nyithatnak az iskolák, ha jól haladnak az oltásokkal – írja az Index.

(A legfrissebb hírek itt)

A köznevelésért elelős államtitkár úgy véli, reális időpont az április 19. Szerinte, ha sikerül elérni a két és félmillió beoltottat, és a pedagógusok is megkapják az oltást, visszatérhetünk a hagyományos oktatási formához és kinyithatnak az iskolák. Azok a pedagógusok, akik már korábban regisztráltak, még a héten megkaphatják az oltást, míg azokat, akik csak mostanában tették meg ezt, valószínűleg a jövő héten kezdik majd el oltani. .

Nem ment olyan simán a regisztráció: többen is jelezték, hogy – az oktatási államtitkárság szerint elírásos okokból – nem kaptak visszaigazolást a sikeres regisztrációjukról. Akik pedig rosszul adták meg az adataikat, s nem javították azt tegnap éjfélig, lemaradnak a soron kívüli oltásról.

A PDSZ amiatt is aggódik, mert nem tartják megfelelőnek azt a nyitási időpontot, ami a pedagógusok védelmének kialakulása előttre esik. Szerintük akkor kéne kinyitni az iskolákat, ha az oltás után eltelt annyi idő, hogy a vakcina kifejthette védő hatását.

Ez is érdekelheti: Ez már szinte nyár! Ma 25 fok lehet, de csütörtökre riasztást adtak ki

EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/iskola-nyitas-pedagogus-oltas-magyarorszag/3y8t5zy

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?