márc 31, 2021
7 Views
0 0

Koronavírus: a hajléktalanok körében sikerült elkerülni az egészségügyi katasztrófát

Written by

Koronavírus: a hajléktalanok körében sikerült elkerülni az egészségügyi katasztrófát

A koronavírus-járvány egy éve alatt a hajléktalanok körében sikerült elkerülni a tömeges egészségügyi katasztrófát a hajléktalanellátók által időben bevezetett járványügyi intézkedéseknek is köszönhetően, ugyanakkor egzisztenciális katasztrófa figyelhető meg – foglalta össze a hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés tapasztalatait a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke szerdán online sajtótájékoztatón.

Győri Péter, aki egyben a kutatást végző munkacsoport vezetője is, elmondta, a munkaképes korban lévő hajléktalanok 42 százalékának csökkent a jövedelme, közel minden második dolgozó elveszítette munkáját, továbbá másfél-kétszeresére nőtt a semmilyen jövedelemmel nem rendelkezők aránya. Mindez a válaszadók 20-30 százalékánál az alapvető szükségletek kielégítését – táplálkozást, öltözködést, gyógyszerek beszerzését – is folyamatosan korlátozza.

Idén 1500, közterületen élő és 5200 hajléktalanszállón lakó ember válaszolt önkéntesen az országos adatfelvétel kérdéseire. A válaszokból kitűnik, hogy a hajléktalanok zöme jól tájékozott a koronavírus tüneteit illetően.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-koronavirus-a-hajlektalanok-koreben-sikerult-elkerulni-az-egeszsegugyi-katasztrofat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?