ápr 29, 2021
50 Views
0 0

Kormányinfó:

Written by

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ad tájékoztatást.

2584 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

2584 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 186 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 27 358 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 503 697 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 245 928 főre csökkent. 5554 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen.

3 870 222 az oltottak száma

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 870 222 fő. Közülük 1 822 655 fő már a második oltását is megkapta.

Pénteken meglehet a 4 millió beoltott

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a járványhelyzetről azt mondta, hogy megnyugtató, hogy kiemelkedő az unióban a magyar oltási sebesség. A harmadik hullám súlyosan érintette az országot, de az oltásoknak köszönhetően csökkent a fertőzések és a halálozások száma. Az oltásoknak köszönhető, hogy el lehetett kezdeni az újraindítást. A 4 millió oltott holnap meglehet. 

Ezek lesznek az újabb könnyítések

Gulyás elmondta, hogyha meglesz a 4 millió beoltott, akkor éjféltől lesz a kijárási tilalom, és 11 óráig lehet vásárolni. A védettek mehetnek étterembe és szállodába, a bezárt szabadidő-létesítményeket lehet védettségi igazolvánnyal látogatni. 

Edzőterembe is csak a védettek, és az igazolt sportolók mehetnek – tette hozzá. A védettek a sportrendezvényeket is látogathatják. 

5 millió oltott felett lehet lakodalom

Csak akkor lehet meggátolni a negyedik hullám kialakulását, ha mindenki betartja a szabályokat. Minősített büntetőjogi következménye lesz, ha valaki védettségi igazolványt hamisít, vagy adott esetben az üzemeltető nem ellenőrzi azokat. Nagyon komoly bírságok jöhetnek, és akár egyéves bezárással is sújtható az adott hely – mondta Gulyás. Az 5 millió oltotti létszámnál feloldhatja a kormány a lakodalmakra vonatkozó tilalmat. A május 10-ével kezdődő héten kerülhet erre sor. 

Érdemes regisztrálni azoknak, akik eddig még nem tették meg

Gulyás arról is beszélt, hogy a járványügyi konzultáción a megkérdezettek 80 százaléka a fokozatos újraindítás mellett volt. A kétharmad pedig támogatta a védettségi igazolványt.

Mostantól kezdve mindenki gyorsan hozzájuthat a védettségi igazolványhoz, mivel hamar lehet oltást kapni. 

Érdemes azoknak is regisztrálni, akik eddig ezt nem tették meg – tette hozzá. A balodali oltásellenes kampány sokakban keltett bizonytalanságot, de semmilyen kockázata nincs egyetlen oltásnak sem. 

“Ezért nem érdemes hinni semmilyen baloldali oltásellenes kampánynak”

Gulyás szólt arról is, hogy mindegyik oltás biztonságos és hatásos, minimálisra csökkenti a fertőzés esélyét.

Ezért nem érdemes hinni semmilyen baloldali oltásellenes kampánynak. 

Origo

Hír TV

hirtv.hu/ahirtvhirei/kormanyinfo-1030-tol-eloben-a-hir-tv-n-2520859?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?