máj 30, 2021
7 Views
0 0

Kormányinfo gyerekeknek, kiskorú rendőr-főkapitány, boldog oroszlánfókák – így zajlott az idei gyereknap

Written by

Kormányinfo gyerekeknek, kiskorú rendőr-főkapitány, boldog oroszlánfókák – így zajlott az idei gyereknap

Május utolsó vasárnapja idén is a gyerekekről szólt, és a járványügyi lazításnak köszönhetően országszerte programokkal várták őket. A gyerekek egy napra átvették a vezetést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, sőt, a miniszterelnök egy hétéves kislány kérdésére azt is elmondta, hogy kapott-e intőt az iskolában.

115 éve tartották az első magyarországi gyereknapot. Az esemény egy segélyakció volt az árva és nehézsorsú gyermekek javára. De annyira megmozgatta a társadalmat, hogy a gyereknap szokása a későbbi években is megmaradt, és mind a mai napig tart. Bár ma már egészen más a célja, és egészen más a formája.

Országszerte különböző programokkal várták a gyermekeket. A Kormányinfo például gyereknapi különkiadással készült, ahol a nyolcéves Lili azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy kapott-e beírást az iskolában.

„Előfordult velem is, hogy piros tollal beírt igazgatói figyelmeztetést kaptam. Erre egyáltalán nem vagyok büszke. Lebeszélnélek róla benneteket” – válaszolta erre Orbán Viktor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon pedig egy napra gyerekek vehették át a vezetést. Akik például olyan, kétségkívül fontos ügyben hoztak döntést, minthogy állományba kell venni egy palacsintasütő nénit.

A legnagyobb klasszikus talán idén is az állatkert volt, ahova az előző évekhez hasonlóan rengeteg család látogatott el.

Az állatkert szóvivője, Hanga Zoltán arról beszélt híradónknak, hogy a pandémia alatti zárva tartás miatt több olyan állat is volt – például az oroszlánok vagy a zsiráfok – amelyek elszoktak a látogatók jelenlététől.

„Voltak olyanok, akiken kifejezetten láttuk, hogy hiányolták a látogatókat, mint az oroszlánfókák. Az újranyitáskor ezekre az állatokra külön figyeltünk, hogy lássuk a reakciójukat, de azt láttuk, hogy nagyon hamar visszaálltak az eredeti állapotba” – mondta a szóvivő.

Hanga Zoltán azt is hozzátette, hogy a szokásos gyermeknapi programok mellett idén a legnagyobb érdeklődés talán a néhány hete született elefántbébit övezte.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210530-kormanyinfo-gyerekeknek-kiskoru-rendor-fokapitany-boldog-oroszlanfokak-igy-zajlott-az-idei-gyereknap

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?