ápr 26, 2021
11 Views
0 0

Kórházigazgató: ha lesz negyedik hullám, elviszi a fél országot

Written by

Kórházigazgató: ha lesz negyedik hullám, elviszi a fél országot

Bucsi László, a székesfehérvári kórház főigazgatója azért számolt be az ott zajló eseményekről, mert ahogy látja, „az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van.”

Bucsi László a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott sajtótájékoztatót, melyről az fmc.hu számolt be.

A fehérvári kórházban 125 intenzív ágyat jelöltek ki a koronavírusos betegek ellátására, de két és fél héttel ezelőtt majdnem ez is kevésnek bizonyult: összesen kettő maradt szabadon.

Bucsi arról is beszámolt, hogy 

a kórház két hűtőkonténert bérelt, mert már nem fértek el a holttestek az intézményben. Annyian haltak meg azonban, hogy két héttel ezelőtt ezek is megteltek.

A belügyminiszter azt kérte az egyházaktól, hogy szombaton és vasárnap is legyenek temetések. Az igazgató szerint ez kivételes, ahogy fogalmazott, „olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak.” 

Saját helyzetükről elmondta: kórházukban a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek 84 százaléka meghal, de vannak olyan intézmények is az országban, ahol ez az arány a 90-95 százalékot is eléri.

Bucsi László szerint mostanra javult az intenzív osztály helyzete, és úgy tűnik, elég lehet a kapacitás, mivel csökkenni kezdett a betegek száma. Ugyanakkor kiemelte: egyre súlyosabbak a járvány hullámai, szerinte „ a negyedik elviszi a fél országot, ha lesz.”

A szakember kijelentette: a helyzet egyetlen megoldása az oltás.

„Mindegy, hogy milyen vakcina. Segít a vakcina” – mondta a tájékoztatón.

Ma van a csernobili atomkatasztrófa 35. évfordulója. Vujity Tvrtko Túl minden határon – Csak Csernobil – a rendezői változat című filmjét ma este 22.15-kor láthatják az ATV-n.


Németországban több kórház is elérte a befogadóképessége határát

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210426-korhazigazgato-ha-lesz-negyedik-hullam-elviszi-a-fel-orszagot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?