ápr 5, 2021
2 Views
0 0

Kórházigazgató: Enyhe lefolyású fertőzést követően is lehetnek maradandó tünetei a betegeknek

Written by

Kórházigazgató: Enyhe lefolyású fertőzést követően is lehetnek maradandó tünetei a betegeknek

Módszertani ajánlást készített az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a koronavírus-fertőzésen átesett emberek utógondozására – közölte Bogos Krisztina, az intézet főigazgatója az M1-en.

Azt mondta: intézetük elsőként ismerte fel, hogy a koronavírusból felgyógyultak rehabilitációjára ki kell dolgozni a protokollt. Kiemelte: a koronavírus elsősorban a tüdőben okozhat károsodást, de szív-, érrendszeri és idegrendszeri szövődményeket is okozhat.

Ezért az intézet ajánlást készített, amelyben a szakembereknek, háziorvosoknak leírja, mely tünetekre kell odafigyelni, és azokkal hová kell irányítani a betegeket.

A főigazgató szerint meg kell nézni, mi állhat a hátterében annak, ha valakinél a koronavírus-fertőzésből történt felgyógyulása után még 4-12 héttel is fennáll a krónikus fáradtság, a nehézlégzés vagy valamilyen idegrendszeri tünet (memóriazavar, alvászavar).

Bogos Krisztina felhívta a figyelmet arra, hogy nem függ össze a betegség súlyossága a hosszan tartó szövődmények kialakulásával. Enyhe lefolyású fertőzést követően is lehetnek maradandó tünetei a betegeknek – mondta.

Húsvét után értesítik a védőoltásról a szakiskolák oktatóit

 atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210405-korhazigazgato-enyhe-lefolyasu-fertozest-kovetoen-is-lehetnek-maradando-tunetei-a-betegeknek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?