máj 13, 2021
29 Views
0 0

Koncertet ad a koronavírus áldozatainak emlékére a Fesztiválzenekar

Written by

A lezárás utáni első nyilvános koncertjén a koronavírus-járványban elhunytakra emlékezik a Budapesti Fesztiválzenekar. A május 26-i ingyenes hangversenyre az áldozatok szeretteit várják – írják közleményükben. A zenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével, Mozart Requiemjét adja elő.

A Budapest Kongresszusi Központban szervezett gyászeseményen részt venni oltási vagy védettségi igazolvány és regisztrációhoz kötött, e-mailben kapott visszaigazolás birtokában lehet. A koncertet aznap az RTL Klub is levetíti.

Mélyen együttérzek a Covid-19 járvány áldozataival. Már a számok is rettenetesek: a világ több mint hárommillió embert veszített el, mi Magyarországon majdnem 30 000 áldozatot gyászolunk. De a számok mögött emberek vannak, akik életük utolsó napjait nagyon szomorú körülmények között töltötték. Elzárva a világtól látogatókat se fogadhattak, és családtagjaiktól sem búcsúzhattak el. A hozzátartozóknak is leírhatatlanul fájdalmas lehetett, hogy a kórházakba nem léphettek be, és nem foghatták szeretett családtagjuk kezét életük utolsó pillanataiban

– nyilatkozta a BFZ zeneigazgatója.

24.hu/kultura/2021/05/13/budapesti-fesztivalzenekar-koronavirus-aldozatok-emlek-koncert/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?