márc 29, 2021
9 Views
0 0

Komoly ellenőrzésekre számíthatnak az autósok húsvétkor

Written by

Évtizedek óta megszokott az a gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az ORFK tájékoztatása szerint csökkent az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek, ez pedig  azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben.

Még mindig sokan nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak. Azt írják, hogy baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg.

Hatásmechanizmusa alapján ugyanis egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata pedig kötelező. Arra kérik a járművezetőként szeszes italt ne fogyasszanak indulás előtt. És kapcsolják be a biztonsági övét és az utastársaikat is kérjék meg erre. Azt “üzenik”, hogy a közlekedők idén húsvétkor is határozott és következetes rendőri fellépésre számíthatnak.

24.hu/belfold/2021/03/29/komoly-ellenorzesekre-szamithatnak-az-autosok-husvetkor/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?