nov 20, 2020
6 Views
0 0

Komoly átalakításokra készül Karácsony: pozíciókat szüntet meg, közműcégeket von össze

Written by

Komoly átalakításokra készül Karácsony: pozíciókat szüntet meg, közműcégeket von össze

A fővárosi önkormányzat cégösszevonással, politikai pozíciók megszüntetésével készül a költségvetési szempontból várhatóan kemény jövő évre – számolt be a 24.hu.

A következő lépések várhatók a lap szerint: egyetlen cégbe olvasztanak össze öt közműszolgáltató vállalatot. Az összevonás a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartót, a Budapesti Temetkezési Intézetet, a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-t és a Főkertet érintené. Ezzel párhuzamosan a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a főváros közvetlen tulajdonába kerül. A terv szerint az átalakítás már középtávon több milliárd forintos megtakarítást jelent Budapestnek. A 24.hu azt is hozzátette, hogy ezekről hamarosan Karácsony is bejelentést tehet.

Nem tölthetik be a csütörtökön távozását bejelentő Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes helyét, azaz eggyel kevesebb főpolgármester-helyettes lesz.

Megszűnik várhatóan három városházi bizottság, de hogy melyik, arról még egyeztetés folyik.

A többi között 21 felügyelőbizottsági hely is megszűnhet, ahol eddig a pártok delegáltjai ültek.

Karácsony Gergely Walter Katalint, Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök kabinetfőnökét nevezheti ki a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának januártól.

Karácsony Gergely megkongatta a vészharangot: 88 milliárddal kevesebb lesz Budapest bevétele, mint Tarlós István idejében volt

atv.hu/24.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201120-komoly-atalakitasokra-keszul-karacsony-poziciokat-szuntet-meg-kozmucegeket-von-ossze

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?