márc 31, 2021
6 Views
0 0

Kommentelők kergették öngyilkosságba a 22 éves lányt, az egyikük pénzbüntetést kapott

Written by

9000 jenes, vagyis mintegy 25 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie egy japán férfinak, azok egyikének, akik az interneten zaklatták Kimura Hanát, egy népszerű valóságshow szereplőjét. Kimura 2020 tavaszán lett öngyilkos. Halála előtt a közösségi oldalain arról írt, folyamatosan zaklatják online, a halálát kívánó üzeneteket kap.

A most pénzbüntetésre ítélt férfi a BBC híre szerint azt írta Kimurának, hogy „borzasztó a személyisége”, illetve megkérdezte tőle, „mikor hal már meg”. Kimura naponta több száz, ehhez hasonló üzenetet kapott a halála előtti hetekben. A japán és nemzetközi kommentelők most arról írnak, túl enyhe az online zaklató büntetése, a jelenlegi törvények értelmében azonban a rosszindulatú kommentelésért legfeljebb 9999 jenes büntetés szabható ki.

Kimura Hana 2019 őszétől csatlakozott a Terrace House című, akkor nagyon népszerű műsorhoz, amelyet a Netflix forgalmazott. A realityben hat idegent zártak össze egy házban, az ő mindennapjaikat követhették a nézők. Kimura öngyilkossága után a műsort befejezték.

24.hu/kultura/2021/03/31/kimura-hana-ongyilkossag-penzbuntetes-japan/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?