máj 14, 2021
9 Views
0 0

Kommentár: azt állították, a vakcina miatt halt ki a falu – Jó, ha fenntartásokkal kezeljük a híreket

Written by

Újra kell tanuljuk a földrajzot, ugyanis fekvése szerint Jereván, amelynek egykoron híres-nevezetes viccrádiója csak úgy ontotta az első hallásra igaz, de valójában képtelen hireket, a magyar határok közé költözött. A régi-új rádióadó – ami most a közösségi médiatérben, a Facebookon mérgezi az agyakat – álhíre, hogy Rozsályon, egy román határ menti kis magyar településen a felvett oltástól az egész falu kihalt. A dolog csak elsőre vicces, ilyen hamis, szenzációhajhász híradás már nemegyszer keltett pánikot. Ecuadorban történt, hogy egy korábban már elhíresült rádiójáték, a Világok harca, amely földönkívüliek támadásáról szólt, 1949-ben olyan élethűre sikeredett, hogy a legbátrabb helyiek mellett a rendőrség és a tűzoltóság vonult ki felfegyverkezve a város határára megküzdeni a földönkívüli betolakodókkal.

(A legfrissebb hírek itt)

Amikor kiderült, hogy átverés volt az egész, lincshangulat lett úrrá a tömegen. Az újság szerkesztőségét és a rádió épületét felgyújtották, a zavargásokban hét ember halt meg.

Most, hogy a világ a járvánnyal kapcsolatos hírek minden kis morzsájára mohón ráveti magát – oszt és lájkol, kommentel és továbbad, mert ez a túlélés záloga –, jó, ha fenntartásokkal fogadjuk a túl egyértelműnek látszó dolgokat, mert tudható, hogy nemcsak osztogatnak, hanem fosztogatnak is, úgy, ahogy egykoron a viccben hallhattuk, bár akkor még tudtunk egy jót röhögni rajta!

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/szarvas-zsolt-kommentar-rozsaly-kihalt-falu/w9fhx8b

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?