nov 22, 2020
4 Views
0 0

Kocsis Máté: Amint előkerül Európában a migráns-vita, rögtön előkerül Soros György is

Written by

4320 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 174 618-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 3800-ra emelkedett, 42 915-en meggyógyultak.
Magyarországon szétterjedt a koronavírus, a települések kilencven százaléka érintett – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.
A nemzet egy emberként tisztelettel adózik az egészségügyi és szociális dolgozók teljesítménye előtt – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán.
Kásler Miklós arra kérte az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozókat, hogy őrizzék meg hitüket ebben a rendkívüli időszakban.
93 kórházban 1100 honvéd segíti a koronavírus elleni védekezést az eddigi tapasztalatok jók – számolt be a honvédelmi miniszter a Kossuth rádióban.
Benkő Tibor elmondta: a katonák elsősorban logisztikai feladatokat látnak el, így próbálják tehermentesíteni az egészségügyi dolgozókat. A miniszter reagált arra is, hogy ellenzéki politikusok kifogásolták a közterületi járőrözés esetén a fegyverviselést.
A Vöröskereszt is segít a koronavírus-szűrésekben, elsősorban adminisztratív munkával támogatják a szűrőpontokon dolgozókat önkénteseik – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.
Továbbra is elérhető az ingyenes influenza elleni oltóanyag minden magyar állampolgár számára – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Aláírásgyűjtésbe kezdett a koronavírus-oltóanyagok ellen a DK – írja az Origo. Az internetes portál megjegyzi: a DK nem valós konzultációt, hanem egy politikailag motivált akciót indított, és kérdőívében a válaszadók személyes adatait gyűjti össze.
A november 23-án hatályba lépő kormányrendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.
A költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói is bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között.
A kormány felkérte az önkormányzatokat, hogy rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.
Karácsony Gergely főpolgármester választási kampányában azt ígérte, hogy a Városháza parkolója közparkká alakul. Egy év eltelt, de még mindig a helyi politikusok autói parkolnak a téren.
Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros-Lipótváros polgármestere felszólította a főpolgármestert, hogy adják át a parkolóhelyeket azoknak, akik a kerületben laknak.
Számos kedvezményt vezetett már be a kormány a veszélyhelyzet első hónapjában, jelenleg pedig egy általános, minden gazdasági ágazatot segítő, gazdásági-növekedési akcióterv részletein dolgozik – közölte Tállai András államtitkár.
Az ITM a környezetkímélő közlekedés és az elektromobilitás ösztönzése jegyében összesen 1 milliárd forint támogatást biztosít elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához. Az első pályázati időszak november 23-án kezdődik és november 27-én ér véget.
Magyarországra akarják fogni a gazdag EU országok a saját fukarságukat – így kommentálta a helyreállítási alaphoz kötött jogállamisági feltételeket Szájer József a Hír Tv Bayer show című műsorában.
A Fidesz EP-képviselője szerint ezek az országok hazánkkal akarják elvégeztetni azt a szívességet, hogy a vétójoggal élve nekik ne kelljen finanszírozni ezeket a hiteleket.
Sok évtizednyi keleti, kommunista önkényt válthat fel egy nyugati, európai uniós önkény az EU-támogatások jogállamisági kritériumokhoz kötésével – mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője a Kossuth rádióban.
Deutsch Tamás hangsúlyozta, hazug és bosszantó módon a jogállamiság kifejezése mögé bújva akarják a lengyelekre és a magyarokra kényszeríteni például a bevándorlókat, valamint az azonos neműek házasságának elismerését.
Meghaladta az 58 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon. A halálos áldozatok száma 1,3 millióra, a gyógyultaké pedig 37,1 millióra nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Tovább javul a járványhelyzet Csehországban. A laboratóriumi tesztek egy nap alatt 3187 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami ezerrel kevesebb, mint egy hete. Az aktív fertőzöttek száma 88 825-re csökkent.
Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, ismét több mint 12 ezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, a járvány kezdete óta elhunytak száma már megközelítette a 11 ezret.
Romániában meghaladta a tízezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.
Egyre súlyosabb a koronavírus-járvány a nyugat-balkáni országokban, a térségben mindenhol nő a kórházi kezelésre szorulók és a halottak száma.
Szlovéniában szinte teljesen leállt az élet. Minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a maszk viselése mindenhol.
A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 28-cal 1168-ra, Koszovóban 19-cel 904-re, Észak-Macedóniában 25-tel 1487-re, Montenegróban 5-tel 434-re, Bosznia-Hercegovinában 37-tel 2246-ra nőtt.
Portugáliában szigorítják az óvintézkedéseket a nemzeti ünnepek közeledtével. Az országban lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be november 27. éjjel 11 órától december 2. hajnali öt óráig.
Belgiumban 4165-re zsugorodott az új fertőzöttek napi átlagos száma, a járvány kezdete óta 15 522 halálos áldozata van az új típusú koronavírusnak.
A koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozások meghosszabbítását sürgette a német kormánykoalíció több vezető politikusa.
Francia országban egy nap alatt csaknem 18 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Három lépcsőben oldja fel fokozatosan 2021 januárjáig a francia kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett általános karantént – mondta Gabriel Attal kormányszóvivő.
Bezárják Szöulban az éjszakai szórakozóhelyeket, korlátozzák a vallási összejövetelek létszámát és az éttermek működését abban a reményben, hogy ezzel ellenőrzés alatt tudják tartani a koronavírus-járvány harmadik hullámát.
Az Egyesült Államokban már 12,5 millióan kapták el a vírust. Az amerikai és a kanadai egészségügyi rendszert is túlterhelés veszélyezteti. Torontóban kijárási korlátozásokat vezetnek be.
Elutasították Donald Trump kampánycsapatának perkeresetét Pennsylvaniában. Matthew Brann bíró az ítélethirdetéskor azt mondta: a felperes nem tudta bizonyítani állításait. A bírót egyébként még a demokrata Barack Obama nevezte ki.
Nem hátsó szándékból, hanem a hivatalos eljárás lezárulásának kivárása miatt maradt el az orosz gratuláció az amerikai elnökválasztás győztesének – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Oroszország garanciákat akar a Nyitott égbolt szerződés megmaradó részes államaitól arra, hogy az Egyesült Államok kilépése után is biztosítják egész területük, így az amerikai objektumok feletti átrepülést.
Tízre emelkedett a kabuli rakétatámadás halálos áldozatainak száma – közölte Amrulla Száleh afgán alelnök. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezett jelentkezett.
A szíriai Deir-ez-Zór tartomány 14 fegyveres halt meg izraeli légicsapásokban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű aktivistahálózat.
Több ezren kísérték utolsó útjára Irinej pátriárkát, a szerb ortodox egyház vezetőjét Belgrádban, de nagyon kevesen viseltek maszkot, és nem tartották egymástól a kellő távolságot sem.
Reggel mínusz 9,7 fok volt Kakucson, a jövő héten helyenként napközben is csak 0 fokig emelkedik a hőmérséklet – közölte Országos Meteorológiai Szolgálat.
A Szent Márton Gyermekmentő szolgálatnak gyűjt adományokat idén a Fiatal Családosok Klubja.
Kardos Bence aranyérmet szerzett a 24 éven aluliak lengyelországi öttusa Európa-bajnokságán, Drzonkówban.
Jégkorong Erste Liga: MAC HKB Újbuda – UTE 6:4
Labdarúgó NB I: Budapest Honvéd FC – Ferencvárosi TC 0:1; Puskás Akadémia FC – Budafoki MTE 3:0; Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 0:1

hirtv.hu/ahirtvhirei/kocsis-mate-amint-elokerul-europaban-a-migrans-vita-rogton-elokerul-soros-gyorgy-is-2512224?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

banner

Vélemény, hozzászólás?