máj 25, 2021
21 Views
0 0

Kocsis Máté: A pedofil bűnelkövetőket a jövőben nagyobb büntetésekkel sújtsa a magyar jog

Written by

Ma benyújtotta a Fidesz a lex Kaletát is tartalmazó, a pedofil bűnözők szigorúbb megbüntetését célzó törvénymódosító javaslatát az Országgyűlésnek.

Kaleta Gábor a szocialista–liberális kormányok kedvelt karrierdiplomatája volt, akit megörökölt a Fidesz–KDNP-kormány 2010-ben.

Kérdés, hogy a baloldal megszavazza-e a törvényjavaslatot vagy tovább menti volt emberét.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Igyekeztünk Selmeczi képviselőtársammal arra koncentrálni, hogy a pedofil bűnelkövetőket a jövőben nagyobb büntetésekkel sújtsa a magyar jog. Ezek az ügyek minden jóérzésű embert megráznak vagy felkavarnak, de minket, akik szülők is vagyunk és sokan vagyunk ebben az országban, kifejezetten rosszul érintenek az ilyen típusú hírek meg az, hogy a probléma valós. Tehát ha valaki most nem is érzékeli az országban, hogy komoly pedofil bűnelkövetési hullám lenne, annak azért mondom, hogy nem alábecsülendő a probléma. Még így is többet hallunk róla, mint amennyit szeretnénk és a társadalom jogos elvárása, hogy ezek a bűncselekmények tartozzanak a legkevésbé sem tolerálható bűncselekmények körébe. (…)”

– fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a ma benyújtott törvénymódosítással kapcsolatban.

A törvénymódosítás részben Kaleta Gábor nevét viseli, akiről Kocsis Máté Magyarország élőben című műsorunkban mondta el, hogyan is kapcsolható az ügyhöz.

Ezentúl négy új minősített esetet vezetnek be a fent említetthez hasonló bűncselekmények esetében – jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője. Az egyik lesz a lex Kaleta, amennyiben egy hivatalos személy követ el pedofil bűncselekményt. További ilyen minősítés, ha 12 éven alulival szemben követik el, ha sanyargatást vagy erőszakot elkövetve történik a bűncselekmény, illetve, ha visszaesőként követik el.

A korábban meglévőeket ezzel a négy ponttal egészítették ki, hangsúlyozva azt, hogy a fent említett törvény minden emberre vonatkozik, mint ahogyan eddig is vonatkozott például az egyházi személyekre, az oktatásban vagy az egészségügyben dolgozókra.

A fent említett törvénymódosítás további részleteiről tekintsék meg teljes műsorunk:

HírTV

Kapcsolódó anyagok:

További munkaköröktől tiltanák el a pedofilokat

Kocsis Máté: Aki gyermekpornográf tartalmat készít, terjeszt vagy felhasznál, az a legrosszabbra készüljön

Kocsis Máté: Létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást

hirtv.hu/magyarorszageloben/kocsis-mate-a-pedofil-bunelkovetoket-a-jovoben-nagyobb-buntetesekkel-sujtsa-a-magyar-jog-2522265?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?