ápr 27, 2021
7 Views
0 0

Kizárják a Juvét, az Intert és a Milant a Serie A-ból, ha a Szuperligát választják, C. Ronaldo is távozhat

Written by

Hétfő este döntött így az olasz szövetség, amit Gabriele Gravini, az Olasz Labdarúgó-szövetség, a FIGC elnöke jelentett be. Ez azt jelenti, hogy június 21-ig, a Serie A következő szezonjának nevezési határidejéig a Juventusnal, az Internazionalénak és az AC Milannak el kell döntenie, hogy a Szuperligában, vagy a Serie A-ban akar indulni, mivel a kettőben egyszerre nem teheti meg.

(A legfrissebb hírek itt)

Tévedtek ezek a csapatok, amikor azt gondolták, hogy olyan versenysorozatban vehetnek részt, amelyet az UEFA és a FIFA, így aztán a FIGC sem ismer el. Nyilvánvaló, hogy a június, nevezési határidőig valaki úgy, dönt, hogy a Szuperligában akar indulni, azzal elveszíti esélyét, hogy az olasz nemzeti ligában szerepeljen.”

Gravini ugyanakkor hozzátette, a jövőben felülvizsgálják majd a klubok anyagi helyzetét, és adósságállományukat is, és a közeljövőben reformtervezeteket nyújtanak be, a csapatok gazdasági stabilitása érdekében.

„A Szuperliga ötlete kényesen érintette az egyes klubok gazdasági helyzetét, és talán ezt is kihasználva lázadtak fel a klubok. Ez minden bizonnyal olyan kérdéseket feszegettek, amin időben kell majd változtatnunk.” tette hozzá Gravini.

Nem csak ezzel a kijelentéssel, de Aleksander Ceferin, az UEFA elnökének hétvégi kommünikéjével kapcsolatban is egyre bizonytalanabb lett Cristiano Ronaldo, a Juventus csatárának pozíciója. Ceferin kilátásba helyezte, hogy azok a klubok – így a Juventus is – amelyek még mindig ragaszkodnak a Szuperligához, a legsúlyosabb büntetésre számíthatnak, ami akár a BL-ből való kizárást is jelentheti.

A portugál sztár pedig a BL-ben, és az élvonalban akar futballozni. Az olasz Tuttosport című lap szerint könnyen előfordulhat, hogy C. Ronaldo nem marad jövőre a Juventusban, és vizsgálja annak esélyeit, hogy topcsapathoz távozzon. Az olasz lap szerint ez akár korábbi klubja, a Manchester United, vagy a Paris SG is lehet.

Ez is érdekelheti: (Az UEFA elnöke megbüntetné a szuperligás klubokat, de nem egyformán)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Nincs semmi ötletünk anyák napjára? íme, egy egyedi ajándék lépésről lépésre! (x)
A pénztárcánkat is csúnyán hazavághatja egy betegség, nem csak az egészségünket (x)

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/labdarugas-serie-a-cristiano-ronaldo-juventus-inter-milan-szuperliga/ww8cjez

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?