máj 26, 2021
13 Views
0 0

Kitolnák a határidőt: csak 2024-től lehetne választani a szociális temetést

Written by

Kitolnák a határidőt: csak 2024-től lehetne választani a szociális temetést

A 2022-es költségvetést megalapozó törvényjavaslatban van egy módosítás, amellyel újabb két évvel tolnák ki a szociális temetés bevezetésének határidejét, 2024-re.

Legutóbb nagyjából egy évvel ezelőtt változtatott a kormány, így jelenleg a hatályos jogszabályok alapján 2022-től nyílna lehetősége arra a gyászolóknak, hogy amennyiben nem tudják megfizetni a temetési szolgáltatást, egy olcsóbb megoldást válasszanak – írja az Mfor

A 2022-es költségvetést megalapozó törvényjavaslatban azonban van egy módosító paragrafus, mellyel a portál szerint újabb két évvel tolnák ki a bevezetés határidejét, 2024-re.

A szociális temetés során a hozzátartozók dolga lesz a temetési előkészületek elvégzése, ideértve az elhunyt mosdatását, felöltöztetését, a sír kiásását, a koporsó vagy urna kiszállítását a temetőn belül, valamint a sírba vagy urnába helyezést. A temetést az elhunyt utolsó lakóhelye szerinti önkormányzattól lehet majd igényelni.

Az elhunyt hűtéséről, szállításáról, hamvasztásáról viszont az állam gondoskodik, és a sírhelyet is az állam biztosítja. Vagyis a temetési költségek nem terhelik a hozzátartozókat, ha minden szabályt betartanak. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210526-kitolnak-a-hataridot-csak-2024-tol-lehetne-valasztani-a-szocialis-temetest

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?