máj 31, 2021
8 Views
0 0

Kitért a Fudan hitelkonstrukcióját firtató kérdés elől a kormány

Written by

Pedig Ungár Péter azt kérte, hogy a válaszban szerepeljen az igen vagy a nem szó.

Hiába kérdezte meg Ungár Péter a kormánytól, hogy lesz-e a Fudan Egyetemmel kapcsolatos hitelkonstrukcióban úgynevezett stabilitási záradék, nem kapott választ a kérdésére.

Az LMP-s parlamenti képviselő megkeresésében egy olyan tanulmányra hivatkozott, amely a Kínai Eximbank és Kínai Fejlesztési Bank 24 országból származó, mintegy 100 kínai kölcsönszerződését elemezte. Ebből az derült ki, hogy ezeknek a szerződéseknek a 90 százalékában szerepel egy úgynevezett „stabilitási záradék”.

Ez a záradék azt jelenti, hogy ha a hitelt felvevő cég országa, avagy az azt felvevő állam munkaügyi, vagy környezetvédelmi politikájában jelentős változás állna be, a kínai fél ezt szerződésbontási oknak fogja venni, és azonnali visszafizetést követel,

írta az erről szóló Facebook-posztjában a politikus. Mivel a Fudan is kínai hitelből fog felépülni, ezért a képviselő kíváncsi volt arra, hogy ebben az esetben is van-e ilyen kitétel. Bár a képviselő külön kérte, hogy a kormány válaszában szerepeljen az igen vagy a nem szó, Schanda Tamás államtitkár erről semmit nem mondott, csak a beruházást méltatta.

24.hu/fn/gazdasag/2021/05/31/fudan-egyetem-hitel-stabilitasi-zaradek-kerdes-ungar-peter/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Gazdaság
banner

Vélemény, hozzászólás?