ápr 6, 2021
1 Views
0 0

Kirúgta Petry Zsoltot a Hertha egy magyarországi nyilatkozata miatt

Written by

A Hertha BSC vezetősége megvált Petry Zsolttól a Magyar Nemzetnek adott interjúban kifejtett álláspontja miatt. A klub közleményében hangsúlyozza, hogy nem tudott a nyilatkozatról. A berlini egyesület aláírta a „Sokszínűségi Chartát”, elkötelezett a tolerancia és a sokszínűség mellett, és ezen elvek nem voltak felfedezhetők a kapusedző szavaiban.

„Petry Zsolt munkáját mindig nagyra értékeltük. Nyitott, toleráns, segítőkész embernek ismertük meg. Sohasem nyilvánult meg homofóbként vagy idegengyűlölőként” – közölte Carsten Schmidt, a klub elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: még miután figyelembe vették a fordítás árnyalatait és azt, hogy az interjúból egyes részleteket kihúztak a kapusedzővel való megbeszélés nélkül, meg kellett állapítani, hogy a nyilatkozat nem felel meg a Hertha BSC alapelveinek.

Petry Zsolt hangsúlyozta a közleményben, hogy nem homofób vagy idegengyűlölő.

„Nagyon bánom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól, akik menedéket keresnek nálunk, és akiket ezzel megsértettem. Nagyon szerettem a Hertha BSC-nél dolgozni, és tiszteletben tartom a döntést. Mindenkinek sikert kívánok a jövőben a klubnál.”

Petry 2015 óta állt a berlini együttes szolgálatában. Korábban volt a magyar válogatott kapusedzője is.

Petry Zsolttal hétfőn jelent meg interjú a Magyar Nemzetben. A kapusedző azt mondta, a konzervatív oldallal szimpatizál.

„Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van – mondta az interjúban. – A bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel.”

Az interjúban kérdezték annak kapcsán is, hogy Gulácsi Péter, a válogatott kapusa kiállt a szivárványcsaládok jogai mellett, ami után több kritikát kapott.

„Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett” – mondta Petry Zsolt.

Hozzátette: „Teljesen felesleges ellenségeket szerezni egy-egy politikai megnyilvánulással, főleg nem egy Európa-klasszis kapusnak. Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében.”

Nyitókép: Pixabay.com

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?