máj 1, 2021
14 Views
0 0

Kinyitott az állatkert: “Nagy boldogság volt a kislányomnak, hogy végre nemcsak a kertet láthatta”

Written by

Kinyitott az állatkert: “Nagy boldogság volt a kislányomnak, hogy végre nemcsak a kertet láthatta”

Szombattól életbe léptek az újabb lazítások, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők mától nagyobb szabadságot élvezhetnek. A lehetőséggel pedig rengetegen éltek is Budapesten: a Fővárosi Állat- és Növénykert, hat fővárosi gyógyfürdő, mozik, edzőtermek és a szállodák is várták a kikapcsolódni vágyókat. Sőt, este már nézők előtt játszik a Fradi a Groupama Arénában.

Kinyitott az állatkert: "Nagy boldogság volt a kislányomnak, hogy végre nemcsak a kertet láthatta"

Orbán Viktor péntek este közösségi oldalán egy számlálóval jelentette be a jó hírt, hogy megvan a 4 millió beoltott, így számos könnyítés léphetett életbe.

“Az elmúlt két hétben sikerült Magyarországnak beoltania több mint 1 millió embert, ez fantasztikus teljesítmény”

 – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők pedig azonnal ki is használták új jogosultságaikat, a jó időben rengeteg család látogatott el a Fővárosi Állatkertbe.

“Nagyon hiányzott már, mi bérletesek vagyunk, úgyhogy rendszeresen jártunk ki előtte is” – mondta az ATV Híradójának egy látogató.

“Nagy volt boldogság volt a kislányomnak is, hogy végre nemcsak a kertet látta otthon” – mesélte lelkesen egy anyuka.

Az állatkert legnagyobb sztárja kétségkívül a ma egy hetes kiselefánt, aki végig anyja közelében bujkált a kíváncsi szemek elől. Hanga Zoltán szerint az állatok kevésbé érezték a zárvatartás hatásait, de a páviánokat és az oroszlánfókákat kifejezetten felvillanyozta a látogatók érkezése. A november 11-ei zárvatartás óta egyébként számos újdonság várja a közönséget.

“Vannak olyan állatok, akik azóta érkeztek, hogy be kellett zárnunk: egy új jegesmedve hím, a perzsa leopárdokhoz is érkezett egy Banu nevű nőstény, aki szintén most mutatkozik be az állatkertünk közönségének” – nyilatkozta az ATV Híradójának Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Közel hat hónapnyi zárvatartás után napozással és úszással töltötték az időt a Széchenyi Fürdő vendégei. A budapesti fürdők ütemezett nyitvatartással készültek, így a Széchenyi mellett első körben a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál fürdő és a Csillaghegyi Strandfürdő is várja vendégeit.

“Itt a kültéren, ahogy lehet látni nem kötelező a maszk viselése, de a beltérben abban az esetben, ha valaki nem egy medencében tartózkodik, vagy nem szaunában van vagy egy gőzkabinban, akkor kérjük és megköveteljük a maszkhasználatot. Egy öltözőben, egy mellékhelyiségben egy folyosón ez mind elősegíti, hogy a biztonságos fürdőzés megmaradjon a fürdőkben” 

– mondta el Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az ATV Híradójának.

Szűcs Ildikó hozzátette, a helyiségeket rendszeresen fertőtlenítik és a munkavállalók 80 százaléka részt vett a dolgozóknak szervezett csoportos oltáson is.

Tele vannak az éttermek teraszai is, de védettségi igazolvánnyal mostantól a belső terekben is megebédelhetünk. László Árpád, a Robinson Étterem tulajdonosa elmondta, nagyon sok a kis létszámú esküvői megkeresésük, a cégek viszont erre az évre még nem terveznek rendezvényeket.

“Három napja nyitottunk, nagy boldogság, 150 napig voltunk zárva, a jó idő is mellettünk van és szerencsére szeretnek minket a vendégek, úgyhogy visszajönnek úgy látom”

 – mesélte László Árpád.

Fontos megjegyezni, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek nem kötelező a maszkviselés sem a kulturális rendezvényeken, sem pedig a sporteseményeken, így például a focimeccseken sem. A többiek pedig a teraszokon vagy a szabadban élvezhetik a jó időt, például a Városligetben.

Sokan nem kapják meg a védettségi igazolványt, hiába járna nekik

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210501-kinyitott-az-allatkert-nagy-boldogsag-volt-a-kislanyomnak-hogy-vegre-nemcsak-a-kertet-lathatta

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?