okt 24, 2020
15 Views
0 0

Kilenc évet kapott az a férfi, aki részegen egy késsel akart kirabolni egy kisboltot

Written by

Kilenc évet kapott az a férfi, aki részegen egy késsel akart kirabolni egy kisboltot

Alig három héttel egy sikertelen rablás után már el is ítélték azt a 37 éves debreceni férfit, aki egy élelmiszer boltot akart kifosztani részegen. Késsel támadt a pénztárosra, aki azonban nem engedelmeskedett, hanem kiabálni kezdett, amitől a támadó megijedt és kereket oldott. Néhány óra alatt kézre kerítették.

A telefonos felvételt a rendőrök tették közzé a férfi elfogásáról. A gyanú szerint megtámadta egy élelmiszer bolt pénztárosát és késsel fenyegetve pénzt követelt.

“A gyanúsított bement a boltba. Magához vett egy üdítőt és egy kávét, majd amikor a kasszánás sorra került, akkor elővett egy 20 centiméteres kést, megfenyegette a bolt pénztárosát és a bevételt követelte. . A bolt alkalmazottja azonban nem adta oda a bevételt, hanem elkezdett kiabálni, ezért a férfi elmenekült a helyszínről” – mondta korábban Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar megyei RFK sajtóreferense.

Azóta kiderült, hogy a férfi ittasan ment rabolni. Az ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat ellene a rablási kísérlet miatt, a bíróság pedig három héttel a rablás után meg is hozta az elsőfokú ítéletet.

“A bíróság a férfit rablás bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek. Ezért őt, mint erőszakos, többszörös visszaesőt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint tíz évre a közügyektől is eltiltotta. A férfi, aki korábban már volt rablás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetve, feltételes szabadságra nem bocsátható – nyilatkozta az ATV Híradójában Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Az ittasságot súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság. Enyhítő körülmény mindössze annyi volt, hogy beismerte a bűncselekményt.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201023-kilenc-evet-kapott-az-a-ferfi-aki-reszegen-egy-kessel-akart-kirabolni-egy-kisboltot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?