jan 14, 2021
6 Views
0 0

Kijevbe utazhat Szijjártó Péter, még januárban

Written by

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, hogy megbeszélést folytassanak a két állam közötti konfliktusok megoldásáról – olvasható a Karpathir.com portálon.

A több mint száz ukrán politológus 54 százaléka így gondolja.

Az október végi ukrajnai önkormányzati választások után mélypontra került a két ország kapcsolata, az eltelt három hónap alatt ez lesz az első személyes találkozó a két tárcavezető között. Dmitro Kuleba a Jevropejszka Pravda megkeresésére azt mondta:

Magyarország fontos partnerünk, igen közeli szomszédunk. A szomszédokkal néha vitáink vannak, de egy idő után ki kell békülnünk, mert szomszédok maradunk. Ezért megállapodtunk abban, hogy Szijjártó Péter kollégám Kijevbe látogat, hogy a kölcsönös tisztelet elve mentén megvitassuk a kétoldalú kapcsolataink helyzetét és a problémák megoldásának módját.  

A hírportál saját, meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írta, hogy Szijjártó várhatóan január végén érkezik Kijevbe. Meg nem erősített információk szerint, nem az ukrán-magyar kormányközi vegyesbizottság keretében találkozik a két diplomata.

Egyre kényesebb a helyzet Kárpátalján, és félő, hogy csak tovább romlik. Öngerjesztő folyamat indulhat el.

index.hu/kulfold/2021/01/14/szijjarto_peter_dmitro_kuleba_ukrajna/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?