ápr 5, 2021
9 Views
0 0

„Kiharcolhatjuk a legjobb nyolc közé kerülést” – ezt mondta Elek Gábor a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az olimpiáról

Written by

– Ha szándékosan a legnehezebb csoportot akartuk volna összeválogatni, akkor is ez a végeredmény. Legfeljebb azon lehet vitatkozni, hogy Spanyolország és Hollandia közül melyik erősebb az első kalapban. A többiekből azonban kivétel nélkül az erősebb rivális került mellénk.

(A legfrissebb hírek itt)

Hogy látja, hol helyezkedik el a csoport erőviszonyaiban a magyar válogatott?

– Papírforma szerint Oroszország és Franciaország kiemelkedik a csoportból, de Spanyolország is előttünk jár. A decemberi Európa-bajnokság előtt kétszer játszottunk a svédekkel, egy-egy győzelem és vereség a mérleg, de az övék is rutinos, egységes és masszív csapat, ahogyan Brazília is.

(Ez is érdekelheti: Ott lehet az olimpiai selejtezőn: kigyógyult a koronavírusból a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya)

A továbbjutás reális célkitűzés?

– Ez a célunk, de extra teljesítményre lesz hozzá szükségünk. Ha tartósan olyan szinten tudunk játszani, mint a szerbek ellen az olimpiai selejtezőn, akkor kiharcolhatjuk a legjobb nyolc közé kerülést.

Nehéz lesz összeállítani a keretet az olimpiára?

– A csapat gerince adott, de ahogy a keserű tapasztalat mutatja, sérülések bármikor jöhetnek. Biztosan nehéz döntéseket kell meghoznunk a kerethirdetés előtt.

Változatlan szakmai stábbal, Danyi Gáborral és Görbicz Anitával számol?

– Igen, ragaszkodom a stábhoz.

(Kapcsolódó: Óriási siker: kijutott az olimpiára a női kézilabda-válogatott)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/csapat/elek-gabor-magyar-noi-kezilabdavalogatott/fpx1hf6

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?