ápr 30, 2021
8 Views
0 0

Kígyózó sorok a kórházak előtt, Pfizer oltáshoz próbálnak jutni az emberek

Written by

Rendkívüli oltási akciót hirdetett meg péntekre az Országos Oltási Munkacsoport: már éjszaka megszellőztették, de reggel jött a bejelentés, hogy Pfizer-oltásra lehet jelentkezni az EESZT rendszerén keresztül. Ám rövid időn belül akkora lett az érdeklődés, hogy az oldal (nemcsak a vakcinaregisztráció, hanem a teljes EESZT) legalábbis a lakosságnak elérhetetlen (délben, cikkünk készültekor is). Az operatív törzs negyed egyes tájékoztatóján Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese azt mondta: az oltásregisztrációs oltást terheléses támadás érte.

Összesen egyébként mintegy 100 ezer dózist szállítottak meg nem nevezett oltópontokra.

A tapasztalatok szerint az időpontra, első és második oltásra érkezőket a soroktól függetlenül beengedik és beoltják!

Az elektronikai rendszer leállásával sokan akartak biztosra menni, és délre több száz méteres sorokba gyűltek az emberek “hátha jut vakcina”-alapon több budapesti kórháznál: a Honvédnál, a Szent Imrénél, az Uzsokinál is tömeg van. Egymást figyelmeztetik az emberek, hogy nem érdemes már próbára útnak indulni.

A Telex fotóin jól látik a kígyózó sor a Honvéd Kórháznál, a Portfolio olvasóinak képei szerint a Semmelweis Korányi tömbjénél is hatalmas sor áll.

Az alábbi tweet szerint 500 Pfizer-oltás van az SE-n, nem kérnek elektronikus regisztrációt.

A hvg.hu élőben jelentkezett a Honvéd Kórház közeléből. Egy olvasójuk azt írta, férje ma reggel 8-kor sikerrel járt ezen az oltóponton. Akkor annyit tudtak, hogy annyi embert engednek be, ahány oltásuk van (700-ról hallott). Fél 10-kor már az utcán kígyózott a 20-30 évesekből álló sor.

Egy másik olvasó a Szent Imrénél 10.45 körül állt be a sorba, ami nagy, de gyorsan halad. Fél 12 körül végigment egy rendőr és egy katona, megszámolták, hányan vannak. Már szóltak, hogy több embert ne engedjenek be a sorba, mert nagyjából annyi a kapacitás mára, mint amennyien már ott vannak. 11.45-kor mindenki papírjára ráírták a sorszámot, a sort pedig hivatalosan is lezárták, már nem lehet beállni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?