márc 30, 2021
6 Views
0 0

„Kifelé a magyarokkal!” – Magyarellenes felvonulásba torkollt a korlátozások elleni tüntetés Romániában

Written by

A korlátozások elleni tüntetéseket az ellenzéki Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szervezte. A párt nacionalista eszmék terjesztésével és víruseltagadó jelszavakkal jutott be nemrég a román parlamentbe. Azt mondták, kormányuk pánikot kelt a statisztikákkal, terrorizálja a lakosságot a büntetésekkel és a „szobafogsággal” – írja az Index romániai sajtójelentések alapján.

Betöltés…

(A legfrissebb hírek itt)

Először vasárnap, majd hétfőn voltak tüntetések, s utóbbiak hangulata érezhetően feszültebb volt: a csendőrök igazoltatni akarták a résztvevőket, ám sokan megtagadták ezt, így dulakodás alakult ki Bukarestben és Nagyszebenben is. A román fővárosban a maszk nélküli tüntetők órákig meneteltek a városban, de a hatóságok nem próbáltak aztán közbelépni. Késő estig tartott a demonstráció, de a csendőrök a kijárási tilalom ellenére sem próbálták meg hazaküldeni az embereket.

Betöltés…

Több városban is megjelentek az idegengyűlölet hangadói futballszurkolók képében: Piteștiben például azt skandálták, hogy „kifelé a magyarokkal az országból”.

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/romania-tuntetes-korlatozas-koronavirus-jarvany-magyarellenes/957rgez

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?