máj 30, 2021
9 Views
0 0

Kiengedték a börtönből a felvonóbaleset vádlottjait

Written by

Nem tudnak elmenekülni, sem kárt tenni a bizonyítékokban, ezért a bíróság kiengedte a börtönből az olaszországi felvonóbaleset három vádlottját.

A svájci határnál levő Mottarone-hegy és a Maggiore-tó között működő kabin vonókábele múlt vasárnap szakadt el, és mivel a vészfék ki volt iktatva, azonnal, nagy sebességgel elindult lefelé. Úgy 400 méterrel lejjebb aztán egy oszlopnak ütközött, lezuhant, majd további 80 métert gurult a tisztáson, maga alá gyűrve azokat az utasokat is, akik nem repültek ki addigra a kabinból. Tizennégyen meghaltak, egyedül egy ötéves kisfiú maradt életben, aki azóta jobban van.

Mint kiderült, a vészféket szándékosan iktatták ki a cég munkatársai, mert túl sokszor magától működésbe lépett. Hiába próbálták, nem tudták megjavítani, és sürgette őket a turisták visszatérése.Fotó: Vigili del Fuoco/AFP

Három embert tartóztattak le: az üzemeltető cég tulajdonosát, Luigi Nerinit, valamint a felvonó működését irányító Enricho Perocchiót és Gabriele Tadinit. A tragédia napján utóbbi felelt a felvonó működéséért, és a Corriere della Sera szerint el is ismerte az ügyészeknek, hogy hibát követett el a vészfék megbuherálásával. Ügyvédje is azt nyilatkozta, hogy kész vállalni a felelősséget. Tadinit a két másik vádlottat ellentétben házi őrizetbe helyezték.

Kérdés, hogy Nerini és Perocchio mennyiben vonhatók felelősségre, egyáltalán tisztában voltak-e vele, hogy a vészfék nem működik. A bíróság szerint ezt egyelőre nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani.

A nyomozás folytatódik, ami remélhetőleg arra is fényt derít majd, miért szakadt el a felvonó kábele. (Reuters)

444.hu/2021/05/30/kiengedtek-a-bortonbol-a-felvonobaleset-vadlottjait?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?