máj 28, 2021
5 Views
0 0

Kiderült, mire költötte millióit a vesztegetéssel megvádolt Boldog István

Written by

A Blikk értesülései szerint a 20 millió, melyet később szétosztottak, egy nejlonzacskóban érkezett meg a fideszes képviselőhöz, aki a pénzzel Ausztriába utazott, hogy Hugo Boss-öltönyöket vásároljon.

Kiderült, mire költötte millióit a vesztegetéssel megvádolt Boldog István

Tavaly év égén vádat emeltek Boldog István fideszes képviselő és nyolc társa, köztük Fehér Petra önkormányzati képviselő ellen a Fővárosi Törvényszéken hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt.

A vádirat szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

A Blikk most újabb részleteket tudott meg pénz útjáról, és arról, mire is fordították azt Boldogék.

A lap információi szerint M. Róbert, az ügyben szintén megvádolt vállalkozó a pénzt nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában. A pénzfutár ezután K. Péternek adta át a milliókat, aki végül Boldog István elé vitte az összeget a Graphisoft Park egyik irodájába.
A nyomozati anyagokból – amelyek jelentős része a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatási jegyzőkönyveiből áll – az is kiderül, hogy Boldog és társai hogyan osztották fel a pénzt és mire költöttek belőle.

K. Péter, Boldog István bizalmasa a két évvel ezelőtti kihallgatásán azt mondta, a bezsebelt 20 milliós kenőpénzről: „Nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban Fehér Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak.” K. Péter azt is elmondta, hogy eredetileg 30 millió forintban, a vállalkozónak megítélt összeg 10 százalékában egyeztek meg M. Róberttel, de abból csak 20 milliót kaptak meg. A Blikk szerint a maradék 10 millióhoz végül azért nem jutottak hozzá, mert Hadházy Ákos független képviselő 2019-es októberi sajtótájékoztatója után egyértelművé vált: az ügyészség Boldog István ellen nyomoz.

K. Péter a kihallgatásán elárulta továbbá, hogy ő, Fehér Petra és Boldog István mindezek után egy irodában elharmadolták a 20 milliót, majd a beszélgetésekben „Barbi” álnéven emlegetett Fehér egy mosolygós smiley-t küldött internetes üzenetben M. Róbertnek, jelezve a vállalkozónak, hogy megtörtént a kifizetés.

A Blikk arról is ír, hogy információik szerint Boldog a pénzzel Ausztriába utazott, hogy Hugo Boss-öltönyöket vásároljon.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210528-kiderult-mire-koltotte-millioit-a-vesztegetessel-megvadolt-boldog-istvan

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?