ápr 29, 2021
5 Views
0 0

Kiderült, milyen a magyar emberek kapcsolata az édesanyjukkal

Written by

A KINCS csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint – az április 14-16. között ezer ember telefonos megkérdezésével végzett, reprezentatív felmérés alapján – a magyarok többsége nagy tisztelettel, szeretettel és odafigyeléssel viszonyul az édesanyjához. A kutatásban résztvevő válaszadók 56 százalékának él az édesanyja, közülük 91 százaléka mondta azt, hogy jó, vagy nagyon jó kapcsolatot ápol vele, az édesapákat illetően 79 százalékuk mondta ugyanezt.

(A legfrissebb hírek itt)

Azt írták: a válaszadók 18 százalékának a járvány idején szorosabb lett a kapcsolata az édesanyjával, a nőknek még nagyobb része, negyede számolt be erről. A magyarok túlnyomó többsége, 81 százaléka minden nap, vagy majdnem minden nap beszél az anyukájával, 84 százalékuk rendszeresen megosztja vele az örömeit, 63 százalékuk pedig azt is el szokta mondani neki, ha bánat éri. A nők kapcsolata általában szorosabb az édesanyával, közöttük a férfiakhoz képest körülbelül 10 százalékkal többen vannak azok, akik nagyon erősen kötődnek az édesanyjukhoz – derült ki a felmérésből. Anyák napján, május első vasárnapján a magyarok elsöprő többsége, 96 százaléka felköszönti az édesanyját. A válaszadók 93 százaléka mindig, 3 százaléka gyakran, 1 százaléka ritkán, míg 3 százaléka soha nem köszönti az édesanyát. Arra a kérdésre, hogy Magyarországon elismerik-e az édesanyákat, a megkérdezettek közel négyötöde, 78 százaléka válaszolt igennel. A férfiak 82 százaléka, a nők 76 százaléka osztotta azt a véleményt, hogy Magyarországon tisztelet és megbecsülés övezi az édesanyákat, s leginkább a tanulók – 88 százalék – értett egyet ezzel az állítással.

(Ez is érdekelheti: Latin-Amerikába költözött járvány közepén ez a magyar család, így élnek most – videó)

A Kopp Mária Intézet anyák napi felmérése rávilágít arra, hogy a magyar emberek életében nagyon fontos szerepet játszik az édesanyjuk: jó és szoros a kapcsolatuk vele, és ezen a koronavírus-járvány sem változtatott, sőt még kissé javított is. Kevés kivételtől eltekintve minden magyar felköszönti az édesanyját anyák napján, és úgy gondolja, hogy Magyarországon nagymértékű elismerésben részesülnek az édesanyák, legyen szó kismamákról, gyermeket nevelő anyukákról, nagymamákról vagy dédnagymamákról – olvasható a közleményben.

(MTI)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/csalad-magyarok-anya-kapcsolat-felmeres/tqcdegm

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?