márc 31, 2021
1 Views
0 0

Kiderült, mikor mikor érkezik az első Janssen-vakcinából az EU-ba

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Az Euronews cikke szerint ez volt a negyedik oltóanyag, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyott a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca vakcinája után. Az oltóanyagot bejegyezték az Egyesült Államokban és Dél-Afrikában is.

Az Európai Bizottság szerint június végéig 55 millió adag érkezése várható, de a szállítások várható ütemezése még nem nyilvános.

AZ EGYDÓZISBAN ALKALMAZOTT JANSSEN-VAKCINÁBÓL AZ EU-S BESZERZÉSEN KERESZTÜL 4,36 MILLIÓ ADAGOT KÖTÖTT LE MAGYARORSZÁG.

Április második felében jön az első Janssen-szállítmány Magyarországra, 81 600 adagot várnak belőle idehaza.

A Johnson & Johnson vakcinája egy modern technológián alapuló vektorvakcina, hasonlóan az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcinához. A technológia lényege, hogy egy módosított, sokszorozódásra nem képes vírusba ütetve juttatják be a koronavírus tüskefehérjéjét kódoló gént. 

A vakcina hatékonysága valamivel alacsonyabb volt a klinikai tesztek során, mint a többi engedélyezett vakcináé, de a még elfogadhatónak tartott 50-60 százalék feletti hatékonyságot sikerült produkálni.

Címlapkép forrása: Getty Images

www.portfolio.hu/gazdasag/20210331/kiderult-mikor-mikor-erkezik-az-elso-janssen-vakcinabol-az-eu-ba-476694

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?