márc 31, 2021
1 Views
0 0

Kiderült, kik haltak még meg Petr Kellner helikopter-balesetében

Written by

Öt férfi fotóját hozták nyilvánosságra az alaszkai helikopter-baleset után, amelyben életét vesztette Petr Kellner, a leggazdagabb cseh, aki többségi tulajdonosa volt a magyar Telenor távközlési cégnek is. A New York Post cikke szerint az áldozatok között volt még egy cseh állampolgár, az 50 éves Benjamin Larochaix.

Az már korábban kiderült, hogy volt egy másik cseh állampolgár is a gépen, a 48 éves David Horvath ismert snowboardos, aki fotósként tartott a csapattal, és egyedül ő élte túl a Knik-gleccser közelében történt szombati balesetet. Az alaszkai rendőrség szerint Horvath állapota súlyos, de stabil, egy anchorage-i kórházban kezelik.

Három amerikai áldozata is van a tragédiának. Az egyik a helikopter 33 éves vezetője, Zachary Russel, valamint két tapasztalt amerikai idegenvezető, az 52 éves Gregory Harms és a 38 éves Sean McMannany. Harms 23 éve kalauzolta a kalandvágyó síelőket, elsősorban a helikopteres síelés rajongóit, míg McMannany elsősorban hegyi túrákat vezetett Alaszkában.

Nyitókép: MTI/AP/CTK/Roman Vondrous

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?