okt 12, 2020
3 Views
0 0

Kiderült, igaz-e a mondás: vajon a pénz boldogítja a magyarokat?

Written by

Az Ipsos összesen 27 ország csaknem húszezer lakosát kérdezte arról, mennyire érzi magát boldognak, melyek azok a dolgok, amelyek ezt az érzést befolyásolják, és milyen mértékben – erről az enpenzem.hu írt először. A kutatás 12 ország esetében romlást mutatott a boldogság szintjében, s mi, magyarok is ebbe a körbe tartozunk. Míg tavaly júniusban idehaza a válaszadók 50 százaléka mondta boldognak magát, mostanra ez 45 százalékra csökkent.

(A legfrissebb hírek itt)

Ez a lista a 22. helyéhez volt elegendő. Az élen álló kínaik 11 százalékkal lettek boldogabbak, s jelenleg 93 százalékon állnak.

A magyarok 44 százaléka válaszolta azt, hogy az anyagi helyzete meghatározó a boldogságérzetében, miközben a kérdezett országok átlaga 39 százalék volt e téren. 38 százaléknak fontos a jó szexuális élet, 37 százalékának a hobbija, az érdeklődési köre, s ugyanennyire tartják meghatározónak a szabadidő mennyiségét.

„Az anyagi jólét valóban befolyásolhatja a boldogságérzetet. Nem is az, hogy mennyi pénzt keres valaki, hanem hova sorolja magát, a szegényekhez vagy a jómódúakhoz. Ám a jólétet könnyű megszokni, így idővel az is frusztrálttá válhat, akinek viszonylag sok pénze van, mert olyan dolgok után kezd vágyakozni, amelyeket nem biztos, hogy meg tud szerezni” – figyelmeztetett dr. Olád Attila boldogságkutató, az ELTE tanára.

Badár Sándor szerint fontos, hogy mindennap nevessünk /Fotó: FUSZ

Badár Sándor szerint fontos, hogy mindennap nevessünk /Fotó: FUSZ

– A humor és a nevetés segít a hétköznapi gondok leküzdésében, én magam is igyekszem mindennap időt fordítani erre, a nevettetés mellett nevetni is – árulta el a Blikknek Badár Sándor humorista. – Mi azok a bohócdoktorok vagyunk, akiknek nem kell jelmez. Rengeteg visszajelzést kapunk a közönségtől, hogy a levertség, de még a fizikai betegség legyűrésében is jót tesz, amikor a műsorainkat nézik, így én csak ajánlani tudom. Ha megvan a napi betevő nevetés, az boldogságérzettel tölti el az embert – vélekedett Badár.

Ezt tegye a boldogságért

► Ossza meg az örömeit a családtagjaival, s élvezze szerettei sikereit is

► Találja meg a mindennapokban a legkisebb örömforrásokat, nyugodtan merítsen a múltból is

► Tűzzön ki olyan célokat, amelyek megvalósításához az ön erősségére van szükség, élvezni fogja, ha sikerül elérni ezeket

► Rendkívüli örömforrás mások segítése, támogatása

► Igyekezzen olyan emberekkel tartani a kapcsolatot, akik segíthetnek a pozitív életérzés fenntartásában

(Ez is érdekelheti: Most kiderül, mennyit költenek a magyarok a házi kedvenceikre)

A legfrissebb hírek egyetlen, könnyen átlátható listában, itt!

EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
Egy trükk, amellyel könnyebb és olcsóbb lesz a vásárlás (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/penz-boldogsag-humorista-gondok-badar-sandor/8v4l516

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?