febr 23, 2021
2 Views
0 0

Kiderült: ez a csapat szerezte a legtöbb bajnoki címet a 21. században

Written by

5 perce

A top bajnokságok közül a német pontvadászat legjobbja, a 2001 óta 14 ízben első Bayern München holtversenyben a kilencedik./ Fotó: Northfoto

A top bajnokságok közül a német pontvadászat legjobbja, a 2001 óta 14 ízben első Bayern München holtversenyben a kilencedik./ Fotó: Northfoto

Tizennyolc elsőséggel a moldovai FC Sheriff Tiraspol szerezte a legtöbb bajnoki címet a 21. században a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) kimutatása szerint.

A kedden közzétett listán a hazai első helyről 2001 és 2020 között csupán két alkalommal lecsúszó együttest három olyan csapat követi az országukban legsikeresebb klubok rangsorában, amely egyformán 17 alkalommal diadalmaskodott: a gibraltári Lincoln Red Imps, a hondurasi Olimpia Tegucigalpa és a nicaraguai Real Estelí.

(A legfrissebb hírek itt)

A nemzetközi szövetség (FIFA) erősorrendjében a legjobb harminc ligát tekintve az “örökös” görög bajnok, az Olympiakosz áll a legelőkelőbben helyen: az athéni együttes 16 bajnoki titulusával az ötödik. A top bajnokságok közül a német pontvadászat legjobbja, a 2001 óta 14 ízben első Bayern München holtversenyben a kilencedik. A legeredményesebb európai elitalakulatok közül a Juventus és a Porto 11-11 győzelmével a 36., az elmúlt két évtizedben 10-szeres bajnok Barcelona pedig a 47. helyen osztozik az IFFHS-rangsorban.

Összességében jelenleg 61 futballklub vallhat a magáénak olyan csapatot, amely legalább tízszer lett hazájában bajnok a 21. században.

A 2001 és 2020 között a legtöbb bajnoki címet nyert együttesek élcsoportja:

1. FC Sheriff Tiraspol (Moldova) 18

2-4. Lincoln Red Imps (Gibraltár), Olimpia Tegucigalpa (Honduras), Real Estelí (Nicaragua) 17-17

5. Olympiakosz (Görögország) 16

6. Dinamo Zagreb (Horvátország), Municipal (Guatemala), Celtic (Skócia) 15-15

(MTI)

(Ez is érdekelheti: Távozása okairól vallott Luis Suárez: némi tisztelet kijárt volna a Barcelonától)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Kiderült: ezt csinálja a szoba levegőjével az ózonos légtisztítás! (x)
Ismerjük fel időben a depresszió tüneteit! (x)
iffhs bajnokok Bayern München Juventus

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/futball-bajnoki-cimek-21-szazad-rangsor/gjmmxme

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?