márc 29, 2021
4 Views
0 0

Kiderült az igazság a pilisborosjenői oltásról

Written by

A Pest Megyei Kormányhivataltól jött az információ, hogy 248 adag Szputnyik V vakcina érkezik a hozzávetőleg 3300 lakosú Pilisborosjenőre, és az 50 évesnél idősebbek jelentkezhetnek érte, feltéve, hogy nincs olyan betegeségük, ami miatt ellenjavallt az orosz oltás. Ennek alapján az önkormányzat megjelentetett egy felhívást a honlapján, azt azonban nem írták bele, hogy pontosan kik mehetnek el a Margit kórház oltópontjára: minden 50 évesnél idősebb pilisborosjenői, vagy csak azok, akik korábban regisztrálták magukat a vakcinainfo.gov.hu oldalon? Ezt a kérdést egy hallgató tette fel az InfoRádiónak.

Tömöri Balázs polgármester válaszként elmondta: a regisztrációs lista alapján dolgoznak, a hivatalos előírásokat is betartva, elsősorban a veszélyeztetetteket választják ki.

Tovább bonyolította a helyzetet, hogy időközben kiderült: sajnos nincs is annyi védőoltás Pilisborsjenőn, amennyit gondoltak:

a 248 vakcinát nem a településen, hanem az egész járásban osztották ki.

Gyorsan fel is töltötték a helyeket.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat segíti a háziorvosokat abban, hogy amikor arról érkezik hír, hogy oltóanyag rendelkezésre áll, akkor a minél veszélyeztetettebbek, a lista alapján élen lévők minél gyorsabban, biztosabban megkaphassák az oltást.

Most a település 3241 felnőtt lakójának hozzávetőleg 19 százaléka már elmondhatja magáról, hogy legalább az első dózist megkapta.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?