nov 21, 2020
12 Views
0 0

Kiderült: a hamisított ruhákból vesszük a legtöbbet

Written by

5 perce

A ruhák mellett a hamisított illatszerek is kelendőek voltak /Fotó: Northfoto/

A ruhák mellett a hamisított illatszerek is kelendőek voltak /Fotó: Northfoto/

Blikk-információ Blikk-információ

Az elmúlt 1 évben a lakosság 11%-a vásárolt tudatosan hamis termékeket, viszont egyre kevesebben tekintenek bűncselekményként az ilyesfajta hamisítványok eladására.

Az elmúlt 10 évet figyelembe véve 2019. és 2020. között volt a legalacsonyabb a hamis terméket vásárlók aránya – a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és Tárki felmérése szerint.

(A legfrissebb hírek itt)

A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok mintegy 80%-a nem vásárolna hamis, illetve kétes forrásból származó termékeket – sőt, 97%-uk nem is vett az elmúlt egy évben ilyesmit. A korábbi évekhez hasonlóan most is a hamisított márkás ruhákból fogyott a legtöbb az illegális termékek közül.

A hamis illatszerek is kelendőek voltak, a válaszadók 5%-a vásárolt, illegális programokat szintén 5%-uk, nem megbízható forrásból származó élelmiszert 4%-uk vett. A gyógyszerek esetében már óvatosabbak az emberek, a megkérdezettek mindössze 1 %-a nem patikából szerezte be a pirulákat.

A hamisítványok az olcsóbb áruk miatt kelendők sok esetben a válaszadók szerint. Az ár mellett pedig a minőség is fontos tényező. Azonban, az elmúlt évekhez képest jelentősen csökkent azoknak az aránya, akik szerint ténylegesen veszélyes lehet az egészségre a hamisítás.

Az is kiderült, hogy egyre jobban csökken azoknak a száma is, akik szerint bűncselekmény a hamisított termékek eladása. A válaszadók 28%-a pedig úgy gondolja, hogy felelősségre kellene vonni a vásárlókat is.

(Kapcsolódó: Több millió értékű hamisított ruhát találtak egy bolgár teherautóban)

(Portfolio)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Lecsapott a Black Friday! Ezen a webshopon minden szuper olcsó lett (x)
Döbbenet: így hat a szmog az egészségünkre! (x)
vásárlás ruha Hamisítvány átverés márka

www.blikk.hu/aktualis/belfold/hamisitott-marka-ruha-legtobb-vasarlas/erqz3m8

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?