jún 9, 2021
9 Views
0 0

Kézilabda: Orbán Adrienn bejelentette a visszavonulását

Written by

„Huszonöt éve találkoztam először a kézilabdával, azóta több ezer edzésen és több száz mérkőzésen túl vagyok. Rengeteget köszönhetek ennek a sportágnak, hosszú, sikerekben gazdag pályafutást tudhatok magamnak, amire nagyon büszke vagyok és nem is kívánhatnék szebbet” – nyilatkozta utolsó klubja, a Szombathelyi KKA honlapján a 34 éves jobbszélső.

(A legfrissebb hírek itt)

Hozzátette, most jött el az ideje, hogy jó érzésekkel befejezze a kézilabdázást, majd egy új szakasz következzen az életében.

Orbán a bajnokságot és a Magyar Kupát egyaránt hét, a Bajnokok Ligáját három alkalommal nyerte meg a Győri ETO színeiben. Szülővárosa csapatán kívül játszott a Vác és a Kisvárda együttesében, majd egy szezont töltött Szombathelyen.

A válogatottban 2009 és 2018 között 48 mérkőzésen 66 gólt lőtt. Tagja volt a 2009-es világbajnokságon kilencedik, és a 2018-as Európa-bajnokságon hetedik helyet elért csapatnak.

A Blikk is beszámolt róla, hogy Görbicz Anita is a visszavonulás mellett döntött. A 38 éves, ötszörös BL-győztes, 13-szoros bajnok Görbicz utolsó mérkőzését játszotta játékosként, visszavonulása után pedig a bajnoki ezüstérmes győri klub sportigazgatójaként és a magyar szövetség alelnökeként tevékenykedik tovább.

(MTI)

www.blikk.hu/sport/csapat/kezilabda-orban-adrienn-visszavonult-bajnokok-ligaja/dre3672

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?