jan 14, 2021
17 Views
0 0

Kézi-vb: órákkal a meccs előtt derült ki két játékosról, hogy koronavírusosak

Written by

Tilen Kodrin és Urh Kastelic is kihagyja a szlovén kézilabda-válogatott első mérkőzését az egyiptomi világbajnokságon, miután pozitív lett a koronavírustesztjük. Szlovénia csütörtökön, a B-válogatottjával érkező Dél-Korea ellen kezdi meg szereplését a tornán.

A játékosok az Egyiptomba érkezésükkor adták a pozitív mintát, elkülönítették őket a csapattársaiktól. Korábban már voltak koronavírusosak, tíz napot karanténban töltöttek, majd amikor már tünetmentesek voltak, akkor visszatértek az edzőtáborba. Ezúttal nincsenek tüneteik, írja a handball-planet.com.

Aggasztó a koronavírushelyzet a világbajnokság kapcsán. Két csapat, a cseh és az amerikai a vb előtt visszalépett – Észak-Macedónia és Svájc ugrott be a helyükre –, míg a magyarok első ellenfele, a Zöld-foki Köztársaság karanténhotelbe került azt követően, hogy megérkezett Egyiptomba. Pénteken 20.30-tól játszanánk az afrikai csapattal.

A körülményekre egyre több csapat panaszkodik, már a norvégok és a németek is kritikát fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy közel sincs annyira bebiztosítva a helyszín, mint ahogy azt előzetesen ígérték, és Nagy László a Nemzeti Sportnak azt mondta:

Nem állt a feje tetejére a rendezés, de közel vagyunk hozzá.

24.hu/sport/2021/01/14/kezilabda-vb-koronavirus-szlovenia/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Kézilabda · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?