máj 3, 2021
11 Views
0 0

Kezdhetnek regisztrálni az oltásra a külföldiek is

Written by

Müller Cecília kifejtette, ők is közöttünk élnek, járványügyi szempontból a magyar állampolgárokkal azonos elbírálás alá esnek, ráadásul most már rendelkezésre áll kellő vakcina az ő oltásukra is.

Hozzátette: május 10. után kezdődik a regisztrált 16-18 évesek oltása Pfizer-vakcinával. A Pfizer-BioNTech amerikai-német gyártó korábban az amerikai, nemrég pedig az európai gyógyszerügynökségnél kezdeményezte az oltóanyagának engedélyeztetését a 12-15 éves korosztály számára is. Az engedély megadása után további korosztályra terjesztik ki az oltást Magyarországon is – húzta alá.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy azok a pedagógusok, akik felügyelőként dolgoznak a hétfőn elkezdődött érettségi vizsgák alatt, szombatra fognak emlékeztető sms-t kapni a második oltásra, függetlenül attól, hogy korábban hétköznapra szólt a behívójuk.

A tájékoztató végén Müller újra kimondta a “”nyunyóka” szót, Gál Kristóf alig tudott megszólalni utána. Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott összes fontos dolog itt, egy helyen!

www.blikk.hu/aktualis/belfold/operativ-torzs-oltas-kulfoldiek-regisztralas/5pzn3bh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?