jún 11, 2021
10 Views
0 0

Kevesen tudják, hogy az otthonfelújítási támogatást kert rendbetételéhez is igénybe lehet venni

Written by

A kerttel, udvarral vagy terasszal rendelkező ingatlantulajdonosok csaknem 60 százalékánál napirenden van, hogy komolyabb felújításba kezd a ház körül a következő egy évben – közölte a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. az MTI-vel.

A cég május közepén készített reprezentatív felmérést 1100 ember megkérdezésével, amelyből kiderült, hogy a megkérdezettek 80 százaléka nem tudta, hogy az idén indított, 50 százalékos otthonfelújítási támogatást kert, udvar vagy terasz rendbetételéhez is igénybe lehet venni.A felmérés szerint azonban akik már döntöttek a felújításról, azok jártasabbnak tűntek ebben a kérdésben. A ház körüli munkákat tervezők 15 százaléka ugyanis egészen biztosan igénybe veszi az állami segítséget a rekonstrukciós munkákhoz, a válaszadók 45 százaléka azonban még megfontolja a döntést.

Közölték, azok körében, akik tudnak arról, hogy az állami támogatás ilyen célra is felhasználható, és ezt szeretnék is kihasználni, az átlagos felújítási érték 640 000 forint. Ezzel szemben átlagosan 460 ezer forintot akarnak erre a célra fordítani azok, akik előtt nem volt ismert ez a lehetőség vagy nem kívánják igénybe venni.

A felmérésből az is kiderült, hogy a terveiket biztosan megvalósítók 48 százaléka a kerítését hozná rendbe, valamint növényt vagy füvet telepítene. A válaszadók 25 százaléka a járdát újítaná meg, 24 százalékuk pedig a teraszburkolatot cserélné ki. Mindezek mellett az autófelhajtó, csatorna, illetve az öntözőrendszer rendbetétele is számos háztulajdonosnál napirenden van.

24.hu/otthon/2021/06/11/kert-felujitas-felmeres/

Komment írása

Article Tags:
· ·
Article Categories:
24.hu · Ingatlan
banner

Vélemény, hozzászólás?