máj 26, 2021
5 Views
0 0

Kétségbeesett anyukák követelték, hogy kaszálják el a Netflix botránysorozatát – És még 4 dolog, amiket Ön se tudott a héten visszatérő Luciferről

Written by

Összeszedtünk 5 érdekességet a héten visszatérő Luciferről, amelyeket lehet, hogy Ön sem tudott!

(A legfrissebb hírek itt)

1. Nem indult nagy sikernek, az amerikai FOX-on három évad után megbukott

A Tom Kapinos (Kaliforgia) által fejlesztett Lucifer 2016 januárjában mutatkozott be az amerikai FOX-on. A kritikusoktól kapott hideget-meleget az első évad, abban viszont nagy egyetértés volt, hogy a főszereplőt alakító Tom Ellis kiváló választás volt a készítők részéről. A Lucifer jó számokkal indított, és bár lelkes rajongói tábor épült köré, a nézettsége átlag alatti eredményeket hozott, ami miatt a FOX három évadot követően bejelentette a sorozat kaszáját.

A hírt követően a Lucifer rajongói egyből brutális kampányt indítottak a közösségi médiában, mely mellé a társkészítő Joe Henderson és a produkció szereplőgárdája is beállt. A #SaveLucifer több mint egymillió twitter-posztban bukkant fel és hatalmas zajt csapott a médiában. A váratlan kasza azért fájt különösen a nézőknek, mert a Lucifer harmadik évadát cliffhangerrel fejezték be és úgy tűnt, soha nem is kap rendes befejezést a sorozat. A Warner nem adta fel és végül a Netflixnek sikerült is eladni a Lucifert, ahol igazán nagy siker lett a produkció, mely a tervek szerint a 6. évad után int búcsút a közönségnek. A rajongók kampánya indirekt módon, de a sorozatban is említést kapott, a 4. évad 9. részének Save Lucifer volt a címe.

2. Az aggódó anyukák kiakadtak azon, hogy Lucifer karaktere túlságosan kedvelhető

A Lucifer története arról szól, hogy a pokol ura megunja az alvilági életet, ezért Los Angelesbe költözik, ahol éjszakai bárt nyit és piszkos módszereit néha jó célokra használja. A #SaveLucifer mellett más kampányok is futottak, ezek mögött főleg vallásos emberek álltak, akik azt állították, hogy a produkció sátánista és a Biblia tanításaiból űz gúnyt. A One Million Moms weboldal azt sérelmezte főleg, hogy a pokol urát kedvelhető fickóként ábrázolta a sorozat, aki a nők számára ráadásul ellenállhatatlan. A kampány természetesen nem aratott sikert és a második évad egyik jelenetében ki is figurázták az aggódó szülők egyesületét.

Lucifer Morningstar karaktere egyébiránt nem a Bibliából származik, hanem a DC Vertigo által kiadott, Neil Gaiman-féle The Sandman képregénysorozatból. A pokol unatkozó ura később saját spin-offot is kapott, és bár a sorozat csak lazán kapcsolódik a füzetekhez, sem a feldolgozás, sem pedig a képregényalkotók célja nem a vallásosság kigúnyolása volt. A legnagyobb különbség egyébként az, hogy míg a tévésorozatban a főszereplő sokat segít az LAPD-nek, addig Lucifer a képregényekben főleg azzal van elfoglalva, hogy különböző helyeket, idősíkokat és dimenziókat keres fel.

3. Tom Ellishez közel áll a zene, a sorozatban is ő énekel

A sorozat antihősét alakító Tom Ellis fiatalon a City of Sheffield Youth Orchestra tagja volt és kürtön játszott. A Netflix produkciójában számos alkalommal hallhatjuk Lucifert a zongoránál ülve játszani és énekelni. Ellis ezekben a jelenetekben ő maga énekel, elmondása alapján azonban a hangszeres játék ezeknél a snitteknél nem valódi, csak úgy tesz, mintha zongorázna, a hangot pedig később adják hozzá, az utómunka során.

„Éppen, hogy elkezdtük az első évad forgatását és elmentünk bulizni a producerekkel. Az este folyamán egy karaokebárban kötöttünk ki, ahol a Mustang Sallyt vagy a My Wayt adtam elő, nem is emlékszem már. Akkor kiáltott fel valamelyikük, hogy úristen, te tudsz énekelni! Ezért kaptam éneklős jeleneteket is a sorozatban” – árulta el a színész egy korábbi interjújában.

4. Nem véletlen, hogy Lucifer brit akcentussal beszél

Azok a nézők, aki eredeti hanggal preferálják a film és sorozatnézést, észrevehették, hogy Lucifernek a sorozatban brit akcentusa van. Az olvasópróbák során Tom Ellis megpróbálkozott azzal, hogy amerikai kiejtéssel mondja a szöveget, ám a főszereplő a készítőkkel közösen arra jutott, hogy a karaktert bunkóvá és arrogánssá teszi, ha így szólal meg.

Ezért brit akcentusra váltottak, amelyről úgy gondolták, jobban kifejezi Lucifer ördögi személyiségét és egyfajta sármot is kölcsönöz neki. Ellistől a brit akcentus egyébként nem áll távol, a színész ugyanis walesi születésű.

5. Lucifer a sorozatban sosem cigizik

A Tom Ellis által játszott karaktert többször lehet látni, hogy a közelében füstölgő cigarettacsikkek vannak, azt viszont sosem mutatják a sorozatban, hogy Lucifer ténylegesen cigizik. A Netflixnél szigorú szabályai vannak az olyan káros szokásoknak, mint a cigarettázásnak és bár az alkotói szabadságot támogatják az online videótárnál, azt nem akarják kockáztatni, hogy a dohányzást menőnek állítsák be.

A Lucifer Amerikában TV-14-es besorolást kapott, így a szabály a sorozat stábjára is vonatkozik. Az ördög tehát gonoszkodhat, amennyit akar, de a cigarettázás tilos neki.

(Ez is érdekelheti: A halottak hadserege csak a kezdet volt: elárasztja Zack Snyder zombis univerzuma a Netflixet)


www.blikk.hu/streaming/lucifer-netflix-sorozat-erdekessegek/djyt7z0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?