máj 30, 2021
4 Views
0 0

Két nap és itt a nyár, és ezt az időjárás is tudja

Written by

Két nap és itt a nyár, és ezt az időjárás is tudja

Fokozatosan melegszik az idő a nyár első napjaiban, a hét második felében már többfelé várhatók 25 Celsius-fok körüli értékek is.

Ugyanakkor továbbra is várható, hogy a sok napsütést záporok, zivatarok zavarják meg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tavasz utolsó napján még felhős idő, záporok és zivatarok várnak ránk, főleg a Dunántúl keleti részén és a Duna-Tisza közén – írja az MTI.

Sőt, a zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés is kísérheti. A szél megélénkül, főként a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon időnként megerősödik. A leghidegebb órákban 5-11 fok, napközben általában 18-22 fok várható.

Kedden, június elsején néhány órára kisüt a nap és legfeljebb néhol fordulhat elő zápor.  Délutánra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán is hasonló időre számíhatunk, csütörtökön viszont csak egy-egy futózápor zavarhatja meg a többórás napsütést. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Pénteken szintén sok lesz a napsütés, de ekkor is kialakulhat helyenként zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

A hétvégén a csapadék és a szelek mellett már egészen a nyárra emlékeztető, 22-27 fokos hőmérsékletet is eléri majd a levegő.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210530-ket-nap-es-itt-a-nyar-es-ezt-az-idojaras-is-tudja

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?