ápr 5, 2021
2 Views
0 0

Két margitszigetnyi terülteten alakít ki új közparkokat a főváros

Written by

A főváros kiemelt célként kezeli, hogy 2030-ig az egy főre jutó zöldterületek mennyiségét a jelenlegi 6-ról 7 négyzetméterre növeljék, ami 226 hektárnyi új parkterület, azaz több, mint két Margitszigetnek megfelelő nagyságú új közparkokat jelent.

Egyebek között ezt tartalmazza az az  akcióterv, amelyet Radó Dezsőről neveztek el, aki a Fővárosi Kertészeti Vállalat (FŐKERT) igazgatójaként 22 éven át dolgozott  Budapest zöld infrastruktúrájának a fejlesztéséért és megőrzéséért. 

Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek – figyelmeztetett közösségi oldalán a főpolgármester, David Brower környezetvédő szavait idézve, aki szerint „a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”. 

Nekünk most mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak megóvjuk a bolygónkat

– hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Mivel a lakossági elvárások sokfélék lehetnek, az érintettek széles körét kívánják megszólítani , és a beérkezett vélemények alapján átlátható és több lépcsős közösségi tervezési folyamat keretében fogják meghatározni a többség számára elfogadható kompromisszumot. A 100 millió forint feletti értékű fejlesztéseknél ezt a Fővárosi Önkormányzat a tervegyeztetési protokoll szerint végzi.

index.hu/belfold/2021/04/05/ket-margitszigetnyi-uj-kozpark-letesul-a-fovarosban-karacsony-gergely/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?