ápr 11, 2021
7 Views
0 0

Két magyar arany született az evezős EB-n

Written by

Két magyar arany született az evezős EB-n

Az olaszországi Varesében tartott evezős Európa-bajnokság zárónapján az A döntőben szereplő mindkét magyar egység győzelmet aratott.

Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban gond nélkül jutott be az A döntőbe,majd ott rajt-cél győzelmet aratott – számolt be az MTI.

Galambos már 500 méternél közel egy hajóval meg tudott lépni a mezőnytől, a különbség a táv felénél pedig a duplájára nőtt. Miután mögötte a riválisok egymással küzdöttek, és Galambosra 1500 méternél sem tudtak feljönni, a magyar evezős magabiztos előnnyel ért célba.

A sportoló 2019-es Eb-győzelme után második aranyérmát szerezte világversenyen. 

„Viszonylag erőlködés nélkül tudtam nyerni. Nem hittem volna, hogy ennyivel előrébb leszek a többieknél. Sejtettem, hogy a döntőben gyors leszek a rajtban és a mezőny első felében fogok haladni, de nem számítottam arra, hogy ennyire el tudok csúszni. Remek verseny volt, minden klappolt” – nyilatkozta Galambos sikeréről.

A Szabó Bence és Furkó Kálmán alkotta magyar hajó a könnyősúlyú kettes versenyszámban ért el első helyet, majdnem három hajónyi előnnyel értek célba.

Bár ez a versenyszám nem szerepel az olimpián, a két magyar a hét elején még az olimpiai programban szereplő könnyűsúlyú kétpárban evezett, de egyelőre nem sikerült kvótát szereznie Tokióra. Furkó Kálmán hangsúlyozta: nehéz napokon vannak túl, a vasárnapi már az ötödik pályájuk volt ezen a héten.

Szabó Bence kiemelte, hogy a folytatásban visszaváltanak a könnyűsúlyú kétpárra, és készülnek a végső olimpiai kvalifikációra, amit május közepén Luzernben rendeznek.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210411-ket-magyar-arany-szuletett-az-evezos-eb-n

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?