okt 13, 2020
4 Views
0 0

Két hetet ad a belarusz ellenzék Lukasenkának három követelésük teljesítésére

Written by

Ultimátumot adott Aljakszandr Lukasenka elnöknek kedden a fehérorosz ellenzéket vezető Szvjatlana Cihanouszkaja, országos sztrájkkal fenyegetve, amennyiben az elnök október 25-ig nem jelenti be lemondását és nem bocsátja szabadon a rendszer politikai foglyait – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Két hónapnyi politikai válság, erőszak, illetve törvénytelenség van mögöttünk, és mi torkig vagyunk ezzel. Október 25-ével nemzeti ultimátumot hirdetünk. A rezsimnek 13 napja van arra, hogy három feltétlen követelésünket teljesítse: Lukasenkának be kell jelentenie lemondását, az utcákon zajló erőszaknak teljességgel véget kell érnie, és minden politikai foglyot szabadon kell engedni

– idézte az Interfax a Litvániába menekült fehérorosz ellenzéki vezető Telegram-oldalán megjelent közleményt.

Fehéroroszországban két hónapja folyamatosak a tüntetések az országot 26 éve vezető Lukasenka ellen, akit az ellenzék azzal vádol, hogy elcsalta az augusztus 9-i elnökválasztást. A megmozdulásokon többen meghaltak, a biztonsági erők brutális fellépése következtében százak sebesültek meg, és ezreket vettek őrizetbe.

(MTI)

alfahir.hu/2020/10/13/belarusz_szvjatlana_cihanouszkaja_aljakszandr_lukasenka

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?