máj 5, 2021
12 Views
0 0

Két év után megint angol házidöntő a BL-ben – A Manchester City után a Chelsea is ott van, kiverték a Real Madridot

Written by

Az első félidő elejét óvatosan kezdte mind a két csapat, de mivel a Chelsea Madridban gólt rúgott, így a Realnak kellett előbb aktívabbnak lenni. Többet is támadott az első félidő első felében, de mégis ők kapták a gólt.

(A legfrissebb hírek itt)

A 18. percben Timo Werner még lesről talált be, ami természetesen nem volt érvényes, majd a 27. percben N’Golo Kante zseniális cselei után Havertz emelt, a kapufáról visszapattanó labdát Timo Werner fejelte be közvetlen közelről. A Chelsea szerezte meg a vezetést, de előtte egy perccel Mendy, a londoniak kapusa védte bravúrral Benzema lövését. A gól után is inkább a spanyolok támadtak többet, Mendynek volt újabb bravúrja, ismét Benzema próbált gólt szerezni, de ezzel sem kerültek a madridiak közelebb a céljukhoz.

A második félidőt a Chelsea kezdte veszélyesebben. A 47. percben Havertz egy jobb oldali beadást fejelt a felső lécre, ez volt a második kapufája a meccsen. A helyzet után is a Chelsea maradt aktívabb, Silva és Mount fejese is ezt bizonyította.

Havertz már a harmadik gólját rúghatta volna, a 60. percben egyedül lépett ki, de nem tudta elgurítani Courtois mellett. A Real ugyan ment előre, de helyzetbe se nagyon tudtak kerülni. Kante valami hasonlót csinált, mint öt perccel korább csapattársa, a Chelsea kiválóan játszotta a kontrákat, csak a végére csúszott be mindig hiba.

A Chelsea megérezte, eldöntheti a párharcot. Egymás után jöttek a veszélyes londoni támadások. A 72. percben Thiago Silva fejelt mellé, miközben a Real Madrid nem tudott értelmes támadást felépíteni. Tulajdonképpen a Real Madrid taktikája halálra volt ítélve ezen a meccsen. Thomas Tuchel és Löw Zsolt egészen kiválóan építette fel erre a meccsre a Chelsea-t.

A 85. percben eldőlt minden. Az amerikai Pulisic csinálta meg a mindent eldöntő gólt. Megint Kantétól indult az akció, Pulisic kivárta a megfelelő pillanatot, jól adta középre, Mount pedig közelről bevágta.

Ez a Real Madrid nem tudott csodát tenni, a második félidőben gyakorlatilag a támadó harmadba sem tudta felhozni a labdát. Kemény meló volt, a Chelsea megcsinálta. 2012 után játszhat megint BL-döntőt. A 2019-es, Liverpool–Tottenham döntő után ismét két angol csapat, a Manchester City és a Chelsea játssza majd a BL-döntőt.

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/labdarugas-bajnokok-ligaja-real-madrid-chelsea/v2q3gcs

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?