jún 3, 2021
13 Views
0 0

Keret hirdetett Marco Rossi

Written by

Címeres mezben nincsenek barátságos mérkőzések! Remélem, a hozzáállás, a motiváció, az akarás és a harc felvállalása tekintetében meg fogunk felelni a szurkolók elvárásainak

– mondta a Ciprus elleni felkészülési meccs előtt megtartott sajtótájékoztatón Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.

Az olasz szakvezető közölte, megvannak az elképzései arra vonatkozóan, hogy játékosai közül ki mennyit játsszon a soron következő két felkészülési mérkőzésen, de konkrétumokat nem közölt.

Szoboszlai az Szoboszlai, nem könnyű pótolni pontrúgások tekintetében sem. Kleinheisler, Sallai, Varga Roland is megoldás lehet, de ehhez kell, hogy egyáltalán legyenek szögleteink vagy ígéretes szabadrúgásaink. Nekünk olyan megoldást kell találni, aki a játék többi elemében is a csapat hasznára van, mert ez nem amerikaifutball, hogy egy specialistát beküldjünk arra az egyetlen rúgásra

– fogalmazott Rossi, aki szerint a ciprusiak az előreívelt labdák hatékonyságában igazán jók. 

A Ciprus elleni felkészülési meccs pénteken 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Sigér, Cseri, Kleinheisler, Holender – Szalai Á., Sallai

A Ciprus elleni felkészülési meccs pénteken 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A magyar csapat kedden Írországgal játszik felkészülési mérkőzést ugyancsak Újpesten.

A szövetségi kapitány kitért a keddi ellenfélre, az ír csapatra is, amely szerinte fizikálisan kiemelkedően erős, és ebben például az Európa-bajnoki ellenfelek közül nagyon hasonlít a német és a francia együttesre.

Marco Rossi röviden szólt az Eb-ről is: szerinte papíron a mérkőzések már eldőltek, de nem egyszer látott már a világ olyat, amikor a papírokat ki lehetett dobni az ablakon. Úgy fogalmazott, az álmodozás ingyen van, de az álmok mit sem érnek, ha nem tesznek meg értük mindent.

A magyarok az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a zárófordulóban.

(MTI)

alfahir.hu/2021/06/03/marco_rossi_magyar_valogatott_ciprus_futball_eb

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?