nov 21, 2020
6 Views
0 0

Kérelmezte a koronavírus elleni vakcina engedélyeztetését a Pfizer és a BioNTech

Written by

Az amerikai Pfizer gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech pénteken benyújtotta a kérelmet az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeletnél (FDA) a koronavírus elleni vakcina engedélyezésére – erősítette meg Washingtonban a két cég képviselője.

Az MTI beszámolója szerint az oltóanyag-kísérleteket 44 ezer önkéntesen végezték el, és az eredmények szerint 

Az FDA engedélyezési eljárása jobb esetben hónapokig, de általában évekig szokott tartani. A koronavírus-világjárvány miatt azonban a szakemberek arra számítanak, hogy az új vakcinára már december első két hetében meglesz az engedély.

Egy másik amerikai gyógyszergyártó, 

a Moderna szintén jelezte, hogy 95 százalékos hatékonyságú vakcinát fejlesztett ki,

de még nem nyújtotta be az engedélykérelmet az FDA-hoz.

Donald Trump amerikai elnök a napokban jelezte: kormányzata azzal számol, hogy decemberben mintegy 20 millió amerikait, majd januárban további 25-30 milliót olthatnak be a vakcinával.

Ugyanakkor a Gallup közvélemény-kutató intézet októberben készített felmérése szerint 

a megkérdezettek 42 százaléka – éppen a gyorsaság miatt – nem bízik semmilyen vakcinában, és nem kívánja beoltatni magát.

Joe Biden többször is nehezményezte, hogy a Fehér Ház nem vonja be őt és munkatársait a járványellenes intézkedésekbe, s nem férhetnek hozzá a leendő vakcina elosztásával kapcsolatos tervekhez sem. A demokrata párti megválasztott elnök szeretné, ha a kongresszus minél előbb, még az év vége előtt megszavazná a koronavírus-járvány miatt szükséges új gazdaságélénkítő tervet.

index.hu/kulfold/2020/11/21/koronavirus_vakcina_engedelyeztetes_pfizet_biontech/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?