ápr 7, 2021
4 Views
0 0

Kényszeríthették az orosz vakcina tesztelőit? Az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálatot indít az ügyben

Written by

A gyógyszerügynökség annak kíván utánajárni, hogy a tesztelések során az oroszok betartották-e a vizsgálatba bevont személyek jogait, biztonságát és jólétét védelmező nemzetközileg elfogadott követelményeket – írja a Népszava.

(A legfrissebb hírek itt)

A Szputnyik oltóanyagának tesztelését egy állami laboratóriumban végezték, a klinikai vizsgálatok résztvevői katonák és állami alkalmazottak voltak. A Reuters hírügynökség információi szerint a résztvevők közül többen is azt állították: kényszer hatására jelentkeztek.

(Ez is érdekelheti: Beoltották Putyint, de azt nem tudjuk, mivel)

Kirill Dmitrijev cáfolta az állítást, elmondása szerint minden előírást betartottak és senkire sem gyakoroltak nyomást azért, hogy részt vegyen a tesztelésen. Úgy véli, a „kiszivárgott információknak” célja, hogy megakadályozza az orosz vakcina európai engedélyezését.

Az EMA ezt attól tette függővé, hogy a klinikai vizsgálatok során a nemzetközi szabványokat betartották-e, így a vakcina jóváhagyásának folyamata jelenleg is zajlik.

Amennyiben az aggodalmaink beigazolódnak, még ellenőrzésekre lesz szükség – mondta a brit lapnak az EMA illetékese, ám további részleteket nem árult el az ügyről.

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Állást keres? 5+1 ok, amiért jó a GE-nél dolgozni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/kenyszerithettek-az-orosz-vakcina-teszteloit/snl196k

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?