márc 31, 2021
6 Views
0 0

Keményen összecsapott a DK és a Fidesz

Written by

A DK közleményben ment neki a kormánynak, miután egy nap alatt több mint 300-an haltak meg a járványban. A Fidesz részéről Kocsis Máté reagált.

A DK szerint „drámai napra ébredt az ország: hiába lettünk már a múlt héten is világelsők halálozásban, hiába veszítettük már el 20 ezer honfitársunkat a járványban, ma újabb fekete nap jött el azzal, hogy 24 óra leforgása alatt 302 magyar ember halt meg a járványban. Tegnap kevesebb mint öt percenként halt meg egy magyar. És bár a DK a járvány kezdete óta arra törekszik, hogy elsősorban mindig megoldást keressen, ne pedig felelőst, eljött az ideje, hogy a világ legrosszabbul védekező kormányának felelősségéről is beszéljünk”.

„A Demokratikus Koalíció szerint” – folytatódik Arató Gergely közleménye – „a kormányváltás után felelősségre kell vonni azokat a politikai vezetőket – Orbán Viktort, Gulyás Gergelyt, Kásler Miklóst és Pintér Sándort -, akiknek több tízezer magyar ember halála szárad a lelkükön”.

A DK úgy véli: „azoknak is a börtönben van a helyük, akik fegyverrel ölnek, úgy azoknak is a börtönben van a helyük, akik csapnivaló kormányzással, rosszabbnál rosszabb döntésekkel és 10 év alatt szétvert egészségüggyel ölnek meg embereket. Ezeknek az embereknek bíróság előtt kell majd felelniük a halálkormányzásért, azért, hogy a harmadik hullám világszinten messze legrosszabb védekezésével magyar emberek tízezreinek a haláláért felelősek. Ez jár az országnak és jár a kormány áldozatainak is”.

A Fidesz részéről Kocsis Máté frakcióvezető reagált Facebook-oldalán „Rövid válasz Arató Gergelynek, a DK-nak és az összes oltásellenesnek” címmel.

Kocsis Máté szerint „a baloldaliak hónapok óta azon ügyködnek, hogy elbizonytalanítsák az embereket az oltásokkal kapcsolatban, petíciót indítottak a vakcinák ellen, és kamu hírekkel támadtak szinte mindent a járvány elleni védekezés közben”. A frakcióvezető szerint a baloldali pártok „oltásellenes kampányukat a regisztráció szétverésével kezdték, majd meghazudtolták az engedélyezésben részt vevő szakembereket, támadták a beszerzést, a Gyurcsány-párti polgármesterek pedig odáig süllyedtek, hogy elzárták a helyi emberektől az oltóanyagot”.

Kocsis Máté úgy látja:

„A baloldalt felelősség terheli minden olyan ember haláláért, akit ők beszéltek le az oltásról, vagy elbizonytalanítottak.” 

A frakcióvezető hozzáteszi ugyanakkor: „Egész Európában nálunk lett eddig beoltva a legtöbb ember, mert a kormány már az első pillanatban bátor és jó döntést hozott, amikor nem várt az ügyetlenkedő brüsszeli beszerzésre.”

A Fidesz-frakcióvezetője így folytatja: „A TASZ pedig hiába nyávog, a Telex.hu újságírója pedig hiába ferdít, és hiába mosdatja a Soros-féle álcivil szervezetet, ugyanis az teljesen elfogadhatatlan, hogy a migránsok előbb kapjanak oltást, mint a magyarok. Márpedig a TASZ a levelében ezt javasolta. Hát ne kapjanak.”

„Szégyen és bűn, amit a baloldal és a propagandasajtója hónapok óta művel” – zárta reakcióját Kocsis Máté.​

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210331-kemenyen-osszecsapott-a-dk-es-a-fidesz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?