okt 13, 2020
41 Views
0 0

Keményebbek lettek az iPhone 12-esek

Written by

Az Apple idei legfontosabb termékbemutatóját a cég vezérigazgatója, Tim Cook nyitotta a kaliforniai cég cupertinói főhadiszállásán. Cook rámutatott, hogy az otthon idén nagyobb hangsúlyt kapott a mindennapi élet helyszíneként, és bemutatta a színes terméklista első szereplőjét:

a HomePod minit.

 A HomePod mini a HomePod okoshangszóró olcsóbb változata, amely az előzetes híresztelések szerint száz dolláros áron kerül piacra és a Siri asszisztensen keresztül szóbeli parancsokkal irányítható.

Az a jó gyors mobilnet

Az előzetes híresztelésekkel összhangban az új iPhone-ok támogatják az 5G, vagyis a nagy népsűrűségű területeken is gyors drótnélküli internetet. Cook itt átadta a szót a Verizon mobilszolgáltató vezérigazgatójának Hans Vestbergnek, aki bemutatta a következő generációs mobilhálózat előnyeit. Erre azért volt szükség, mert az 5G hálózat nem mindenütt érhető el a fő piacnak számító Egyesült Államokban, de a konkurens Samsungnál már tavaly óta kaphatók 5G támogatással rendelkező telefonok és világszerte 6,7 milliót el is adtak ezekből. 

Az új iPhone-ok vékonyabbak és könnyebbek lettek és az iPadben bemutatott 5nanométeres technológiával gyártott hatmagos A14 Bionic chipet kapják, négymagos grafikai processzorral. Utóbbit kihasználandó az új telefonokra érkezik a népszerű League of Legends kardozós-varázslós esport játék.

Az új eszközbe két kamera kerül: egy 12 megapixeles széles látószögű kamera és egy ultra-széles látószögű. Megújult formában visszatér ugyanakkor a MagSafe töltő, amelyen egyszerre tölthető a telefon és az okosóra. Ráadásnak a mágneses rögzítő rendszerre praktikus kártyatartó zseb pattintható.

  • A legkisebb az iPhone 12 mini 5,4 inches kijelzővel. Mini nevű iPhone nem létezett korábban. Fehér, fekete, vörös, kék és zöld színben lesz kapható, 64, 128 és 256 gigabájtos háttértárral. Az ára hétszáz dollárról indul.
  • Az iPhone 12, szabvány telefon 6,1 inches kijelzővel, alumínium vázzal és különleges kerámiaborítású kijelzőüveggel, nyolcszáz dollárért, a minihez hasonló színekben és memóriákkal lesz választható.
  • Az ezer dolláros iPhone 12 Pro lesz az erősebb modell, szintén 6,5 inches kijelzővel, rozsdamentes acél testtel, arany, ezüst, grafitszürke, és kék színben. 128, 256 és 512 gigabájtos memóriával lehet kapni.
  • Ezerszáz dollárba kerül majd az iPhone 12 Pro Max, a Pro egy nagyobb változata lesz 6,7 inches kijelzővel, ugyanazokkal az opciókkal.

Az iPhone Prók nagy felbontású 4K videófelvételre képesek másodpercenként 60 képkockás minőségben.

A két drágább modellben beépítik az iPad Proban már bemutatott LiDAR szenzort vagyis lézeres távmérőt, amivel a képmélységet is felismeri az eszköz, ezzel a fotózáson kívül kiterjesztett valóság (AR) alkalmazások is hasznát veszik.

(Borítókép: Tim Cook tart egy iPhone 12-es készüléket 2020. október 13-án. Fotó: Brooks Kraft / apple / Reuters)

index.hu/techtud/2020/10/13/apple-2020-osz/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Tech-tudomány
banner

Vélemény, hozzászólás?