márc 31, 2021
6 Views
0 0

Kemény büntetést kaphat a Szuezi-csatornát eltorlaszoló hajó legénysége

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Az indiai kormány és tengerhajózással foglalkozó szervezetek amiatt aggódnak, hogy Szuezi-csatorna Hatóság milyen lépéseket fog tenni a kiszabadított konténerhajó 25 fős legénységével szemben, miután egyes források szerint fennáll a veszélye annak, hogy megtiltják nekik a továbbutazást, illetve, hogy büntetőeljárást kezdeményeznek velük szemben.

Az mumbai székhelyű Indiai Tengerészek Nemzeti Uniója már szolidaritását fejezte ki a hajó legénysége felé. Közben hivatalosan is megindult a nyomozás, amely azt kívánja felderíteni, hogy miként szorult be a Szuezi-csatornába.

Szuezi-csatorna Hatóság vezetője szerint az időjárási körülmények és emberi mulasztás egyszerre játszottak szerepet a balesetben, amely megbénította a tengeri kereskedelem forgalmát. Emiatt várhatóan tetemes összegben merülnek majd fel biztosítási kárigények is, a londoni székhelyű a Lloyd’s becslése szerint több százmillió dolláros veszteséget okoz majd a biztosítási szektornak az incidens.

Címlapkép forrása: 2021 Maxar Technologies via Getty Images

www.portfolio.hu/global/20210331/kemeny-buntetest-kaphat-a-szuezi-csatornat-eltorlaszolo-hajo-legenysege-476690

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?