máj 10, 2021
22 Views
0 0

Kegyetlen szörnyetegek a magyar férfi jemeni gyilkosai

Written by

Ahogy arról a Blikk beszámolt, jemeni szeparatisták kínozták halálra a Parázsló Hamvak nevű magyar rockbanda korábbi zenészéből lett muszlim vallású férfit Jemenben. Mint kiderült, a zenész áttért az iszlám vallásra, majd Jemenbe költözött, ahol hangmérnökként dolgozott. Az országot ugyan nagyon megszerette, ám a 2015-ös polgárháború alatt hazatért. Néhány, itthon töltött év után viszont visszatért Jemenbe, majd ezt követően egyik pillanatról a másikra eltűnt, a családja egy évig nem hallott felőle. A férfi halálára a szeparatistáktól szabadult korábbi túszok beszámolójából derült fény.

(A legfrissebb hírek itt)

A jemeni hírügynökség korábban arról számolt be, hogy a kínzások, amiket a fogvatartottaknak el kell viselniük a dél-jemeni Áden kikötőváros titkos börtöneiben, maradandó sérüléseket, fogyatékosságot okoznak. A hírügynökség egyébként egy fotót is közzétett az egyik fogolyról, akinek borzalmas sérüléseket okoztak. Az áldozatot a Waddah Hallban szolgáló, Matar nevezetű emírségi tiszt kínozta meg, aki egyébként Hitlernek nevezi magát.

Az ügynökség arról is tájékoztatott, hogy a Jemen déli tartományaiból elrabolt embereket a Déli Átmeneti Tanács milíciájának titkos börtöneiben őrzik, amelyeket az Egyesült Arab Emírségek finanszíroz. A foglyok brutális kínzáson, például szexuális bántalmazáson mennek át. Bár az elrabolt emberek szabadon engedéséért már évek óta harcolnak, eddig nem jártak sikerrel – írja az Index.

A Népszavának 2019-ben a jemeni apától és magyar anyától született Ali is beszámolt megpróbáltatásairól, mivel neki is szörnyű kínzáson kellett keresztülmennie. Ali ugyan hazánkban cseperedett fel, de visszatért Jemenbe. Bár az időzítés nem volt a legjobb, mivel 2015-ben polgárháború tört ki, amikor is a síita húszik fellázadtak a kormány ellen.

„A húszikat semmi nem különbözteti meg az al-Kaidától vagy az Iszlám Államtól. A háborúban bárkit szó nélkül lelőttek, csak mert a házából kimozdult. Közben raboltak, fosztogattak, fegyverrel kényszerítettek embereket, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Jemen történelmi kincseit is felprédálták és külföldre adták el. Jelszavukban halált kívánnak Amerikára és Izraelre, hogy a tudatlan népet az oldalukra állítsák” – számolt be a lapnak akkor Ali, akinek a fogait kiütötték, ám végül sikerült megmenekülnie.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/magyar-ferfi-jemen-gyilkos-parazslo-hamvak/r0mwcpf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?