máj 17, 2021
31 Views
0 0

Kegyelmet kapott Áder Jánostól Kertész Ágnes

Written by

Kegyelmet kapott Áder Jánostól Kertész Ágnes

Kertész Ágnest a bíróság korábban emberölési kísérlet miatt 10 évnyi fegyházra ítélte. Az ítélet szerint kábítószert tett férje italába, majd többször megszúrta. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nő a bíróságon próbálta bizonyítani, hogy több éve bántalmazó kapcsolatban élt és a férje válogatott pszichés módszerekkel kínozta őt, érveit azonban nem vették figyelembe.

A Blikk tudta meg, hogy kegyelmet kapott Áder János köztársasági elnöktől Kertész Ágnes. Az értesülést Lichy József, a nő korábbi ügyvédje megerősítette a lapnak. 

“Áder János döntése értelmében 10 év helyett csak ötöt kell leülnie és azt sem fegyházban hanem fogházban” – közölte Lichy, aki még annak idején beadta a kérelmet.

A vád szerint a nő kábítószert kevert volt férje italába, majd a szinte magatehetetlen férfit többször megszúrta. Közös gyermekük a fürdőszobában volt a bűncselekmény ideje alatt. Ezzel szemben Kertész Ágnes állítja: soha nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi saját magát sebezte meg, és amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyos sérüléseket szereztek. A bíróság első és másodfokon sem hitt Ágnesnek, így 2019-ben megkezdte büntetését.

Ágnes 10 évet kapott, és még börtönbe vonulásakor ügyvédje útján Áder Jánostól kért kegyelmet.

Kertész Ágnes ügyével a Heti Napló is foglalkozott:

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210517-kegyelmet-kapott-ader-janostol-kertesz-agnes

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?